Οι οικοδόμοι Ρεθύμνου ζήτησαν από την Αντιπεριφερειάρχη οικονομική στήριξη

Κατέθεσαν και σχετικό υπόμνημα

Ολιγομελής αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Οικοδόμων Ρεθύμνου συναντήθηκε με την αντιπερειφεριάρχης Ρεθύμνου κ. Λιονή με σκοπό να κατατεθούν τα κρίσιμα αιτήματα στήριξης της επιβίωσης των εργαζομένων στις κατασκευές ενόψει εορτών. Η αντιπροσωπεία μετά κατέθεσε το ίδιο υπόμνημα αιτημάτων και στο Τοπικό κατάστημα του ΟΑΕΔ ζητώντας  άμεσα να στηριχθούν οι άνεργοι του κλάδου. Η πρωτοβουλία εντάσσεται στην δραστηριότητα που κήρυξε πανελλαδικά η Ομοσπονδία Οικοδόμων για τη μέρα Τετάρτη 16 Δεκέμβρη. 

Ολόκληρο το υπόμνημα με τα αιτήματα: 

    “ Σε αυτές τις δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες για όλους τους εργαζόμενους, εν μέσω πανδημίας και lockdown, χιλιάδες συνάδελφοι είναι άνεργοι και χωρίς κανένα εισόδημα. Πολλοί οικοδόμοι, που συνήθως δουλεύουν στη συμβατική οικοδομή και στα μικρά ιδιωτικά έργα, έχουν μείνει εκτός δουλειάς ως συνέπεια των περιοριστικών μέτρων λόγω του κορονοϊού και παραμένουν χωρίς καμία οικονομική στήριξη.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, ενώ μοιράζει απλόχερα εκατομμύρια ευρώ στα "μεγαθήρια" του κλάδου των Κατασκευών, στους κλινικάρχες και συνολικότερα στους επιχειρηματικούς ομίλους, δεν έχει πάρει κανένα μέτρο για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των εργαζομένων στον κλάδο των κατασκευών, όπως κατά την πρώτη φάση της πανδημίας, όπου μετά από κινητοποιήσεις καταφέραμε να ενταχθεί το μεγαλύτερο κομμάτι των συναδέλφων στην οικονομική ενίσχυση των 800 ευρώ. Το Υπουργείο Εργασίας στη συνάντηση που είχε με την Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας κάθως και στα υπομνήματα που έχουν σταλεί κατ’ επανάληψη, αλλά και στις συνεχείς παρεμβάσεις  των Συνδικάτων, συνεχίζει να μη δίνει σαφείς απαντήσεις και με διάφορες προφάσεις να υπεκφεύγει του θέματος.

 Δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο που να στηρίζει το εισόδημα των εργαζομένων του κλάδου, παρότι οι ανάγκες και τα προβλήματα έχουν πολλαπλασιαστεί σε σύγκριση με το πρώτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού την άνοιξη του 2020

Επειδή κάθε μέρα που περνάει, η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο πιεστική, το ίδιο και οι ανάγκες των οικογενειών μας μπροστά στις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αν ήταν μια φορά αναγκαία η ένταξη των οικοδόμων στον μηχανισμό στήριξης των 800 ευρώ στο πρώτο κύμα της πανδημίας, σήμερα, είναι εκατό φορές πιο αναγκαία.

Είναι αδιανόητο να μην παίρνονται  μέτρα για ένα τόσο πληττόμενο  τμήμα εργαζομένων που βίωσε τα προηγούμενα χρόνια μεγάλη ανεργία και τώρα βιώνει έντονα τις συνέπειες της πανδημίας και της οικονομικής κρίσης.

 

Απαιτούμε, άμεσα:

  • Να στηριχτούν οικονομικά οι οικοδόμοι και οι άλλοι εργαζόμενοι στις κατασκευές, όπως έγινε στην πρώτη φάση της πανδημίας.
  • Να στηριχτούν οικονομικά οι άνεργοι που δεν έχουν κανένα δικαίωμα επιδότησης.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ