Οι πανελλήνιες για την ιθαγένεια και ο...φόβος της εξεταστέας ύλης

Οι πανελλήνιες για την ιθαγένεια και ο...φόβος της εξεταστέας ύλης

Για την πρωτόγνωρη διαδικασία μίλησε στο LIVETALKS ο περιφερειακός διευθυντής Ιθαγένειας Κρήτης του ΥΠΕΣ Νίκος Τσαγκαράκης

Με…πανελλήνιες εξετάσεις θα προσπαθήσουν τις επόμενες ημέρες να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια εκατοντάδες αλλοδαποί που ζουν τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας.

Πρόκειται για ένα διαγωνισμό που θα γίνει ταυτόχρονα σε πέντε πόλεις της Ελλάδας και στο Ηράκλειο και είναι μια πρωτόγνωρη διαδικασία που γίνεται σε συνεργασία του υπουργείου Εσωτερικών και του υπουργείου Παιδείας το οποίο και θα βάλει τα θέματα στα πρότυπα των πανελληνίων εξετάσεων!
«Είναι μια πρωτόγνωρη όντως διαδικασία στην οποία θα προσπαθήσουμε να ανταπεξέλθουμε» είπε στο LIVETALKS ο περιφερειακός διευθυντής Ιθαγένειας Κρήτη του ΥΠΕΣ Νίκος Τσαγκαράκης.

Όπως τόνισε ενώ εκκρεμούν πάνω από 1100 αιτήσεις στην Κρήτη σε αυτή τη διαδικασία έχουν δηλώσει μόνο…90 καθώς μάλλον δεν έχουν προετοιμαστεί καλά στην ύλη που θα διαγωνιστούν.
Και δεν είναι άλλη από την ελληνική γλώσσα, την ιστορία, τον πολιτισμό, το πολίτευμα κλπ «Είναι ήδη μια γνωστή ύλη, μια τράπεζα θεμάτων με 300 ερωτήσεις από τις οποίες κάποιες θα μπουν» ανέφερε ο κ.Τσαγκαράκης που προέβλεψε ότι στον επόμενο διαγωνισμό , στις 7 Νοεμβρίου θα είναι μεγαλύτερη η συμμετοχή.


Ακούστε τα όσα είπε στο Livetalks ο κ. Τσαγκαράκης: 

 

 

 

 

Φωτογραφία αρχείου: Shutterstock

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από Κρήτη και Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ