ΟΛΗ: Ποιοι εξετάζουν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για το 67% των μετοχών

ΟΛΗ: Ποιοι εξετάζουν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για το 67% των μετοχών

Ο ΟΛΗ το 2019 παρουσίασε έσοδα ύψους 6,57 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 3,28% έναντι της προηγούμενης χρήσης 2018

Αύριο Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου «κληρώνει» για το 67% των μετοχών του Οργανισμού Λιμένα Ηρακλείου που θέτει προς πώληση το ΤΑΙΠΕΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του "Οικονομικού Ταχυδρόμου" για τον 67% του ΟΛΗ στο πλαίσιο διεθνούς διαγωνισμού που έχει προκηρύξει το ΤΑΙΠΕΔ, εξετάζουν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον ο ιταλικός όμιλος Grimaldi που ελέγχει στην χώρα μας τις Μινωικές Γραμμές, οι οποίες έχουν έδρα τους το Ηράκλειο, ο ακτοπλοϊκός όμιλος Attica Group που έχει παρουσία στις γραμμές της Κρήτης, ο οποίος λέγεται ότι θα συνεργασθεί με τον «Άκτορα», ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ που θα συνεργασθεί, όπως λέγεται, με τον Κρητικό όμιλο IOGR του Ιωάννη Γρύλλου, η ΑΝΕΚ σε συνεργασία ενδεχομένως, επίσης με κάποια κατασκευαστική εταιρεία και ενδεχομένως ο ΟΛΘ.

Λέγεται, ακόμη, ότι και τουρκικός όμιλος παρακολουθεί την όλη διαδικασία, με την βοήθεια συμβούλου από την χώρα μας.

Άγνωστο παραμένει αν θα επιβεβαιωθούν πληροφορίες των προηγούμενων μηνών, σύμφωνα με τις οποίες ενδιαφέρον είχε εκδηλώσει και εταιρεία κρουαζιέρας.

Ο ΟΛΗ το 2019 παρουσίασε έσοδα ύψους 6,57 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 3,28% έναντι της προηγούμενης χρήσης 2018. Τα EΒΙΤDA ανήλθαν σε 1,47 εκατ. ευρώ και τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 1,65 εκατ. ευρώ  έναντι κερδών 2,59 εκατ. ευρώ κατά την προηγούμενη χρήση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη χρήση 2019 τα ταμειακά διαθέσιμα του οργανισμού ανέρχονταν σε 14,7 εκατ. ευρώ ενώ το σύνολο όλων των υποχρεών του ήταν 15,2 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Πηγή: Οικονομικός Ταχυδρόμος

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ