Ως τα τέλη Ιουνίου θα έχουν ανοίξει όλα τα καταλύματα στην Κρήτη

Ως τα τέλη Ιουνίου θα έχουν ανοίξει όλα τα καταλύματα στην Κρήτη

Σε σχέση με τις τιμές των πακέτων, οι τουριστικοί πράκτορες και οι ξενοδόχοι πουλούν στις ίδιες τιμές που πουλούσαν πέρυσι και πρόπερσι, αποφεύγοντας να πέσουν στην παγίδα των εκπτώσεων

Μέχρι το τέλος Ιουνίου θα έχει ανοίξει το σύνολο των καταλυμάτων στην Κρήτη, σύμφωνα με τους τουριστικούς παράγοντες του νησιού. Κατά το επίσημο άνοιγμα της 14η Μαΐου, όμως, λειτουργούσε μόλις το 10-15% των καταλυμάτων, τα οποία ανήκουν κυρίως σε μεγάλους ξενοδοχειακούς ομίλους, όπως είπε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων νομού Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης. Οι πληρότητες αυτών των πρώτων λίγων ξενοδοχείων αναμένονται, φυσικά, να είναι ικανοποιητικές, αφού οι ξενοδόχοι συγκεντρώνουν τους πελάτες τους σε ένα από τα ξενοδοχεία του κάθε ομίλου.

Επισήμως μπορεί ο τουρισμός να ξεκίνησε στις 14 Μαΐου, όμως στο πρώτο σε πτήσεις τσάρτερ αεροδρόμιο της χώρας, στο “Νίκος Καζαντζάκης” του Ηρακλείου, οι τρεις πρώτες πτήσεις τσάρτερ έχουν φτάσει νωρίτερα, με τουρίστες από το Ισραήλ. Για τους πρώτους αυτούς επισκέπτες, άνοιξαν ελάχιστα ξενοδοχεία λίγες μέρες πριν από την επίσημη πρώτη. Την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή οι πτήσεις που θα υποδεχτεί το αεροδρόμιο Ηρακλείου είναι πάνω από 60, ένα νούμερο, ωστόσο, που είναι ρευστό, καθώς αλλάζει μέρα με τη μέρα. Οι πτήσεις αυτές είναι κυρίως από τη Γερμανία, την Ολλανδία, την Τσεχία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ελβετία. Ωστόσο, η υφιστάμενη εικόνα των αφίξεων αγγίζει μόλις το 10% της αντίστοιχης περιόδου του 2019, σύμφωνα με τον πρόεδρο των τουριστικών και ταξιδιωτικών πρακτόρων Κρήτης Μιχάλη Βλατάκη. “Η μόνη μας επιλογή αλλά και ελπίδα είναι να γίνουμε πράσινοι επιδημιολογικά. Είναι στο χέρι μας. Μέχρι τότε δεν υπάρχει ασφάλεια, δεν υπάρχουν πτήσεις, δεν υπάρχουν κρατήσεις, αφού είναι ελάχιστοι αυτοί που μπορούν να κάνουν διακοπές στη χώρα μας και στη συνέχεια να μείνουν δέκα μέρες σε καραντίνα στη δική τους χώρα”, λέει στην ΕΡΤ Ηρακλείου, ενώ κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο παράδειγμα της Πορτογαλίας που είδε τις αφίξεις της να πενταπλασιάζονται μόλις έπιασαν τους επιδημιολογικούς στόχους.

Σε σχέση με τις τιμές των πακέτων, οι τουριστικοί πράκτορες και οι ξενοδόχοι πουλούν στις ίδιες τιμές που πουλούσαν πέρυσι και πρόπερσι, αποφεύγοντας να πέσουν στην παγίδα των εκπτώσεων. Το προς πώληση τουριστικό προϊόν στην Κρήτη παραμένει στρατηγικά υψηλού επιπέδου ακόμα και στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής. Οι πιθανές προσφορές θα είναι μεμονωμένες, λένε οι τουριστικοί φορείς.

 

Δείτε επίσης:

Tagesspiegel: Η Ελλάδα ανοίγει για τουρίστες με ελπίδα αλλά και φόβο

Θετικά τα μηνύματα για τον τουρισμό στην Κρήτη από την TUI

Αρναουτάκης για άνοιγμα τουρισμού: Η Κρήτη κάνει το πρώτο καθοριστικό βήμα

Με 15 πτήσεις η "επίσημη πρώτη" της σεζόν στο Ηράκλειο - Εικόνες από το αεροδρόμιο

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη

Πηγή: ertnews.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ