Π. Παπαδάκης:" Στα παιδικά χωριά SOS δεν έχουμε στόχο την ιδρυματοποίηση, αλλά την επανένταξη των παιδιών ή την αναδοχή"

Newsroom
Newsroom

Τι είπε ο γενικός διευθυντής των παιδικών χωριών SOS στα livetalks και πως αντιμετωπίζεται το τελευταίο κλίμα καχυποψίας....

"Εμείς έχουμε ένα συγκεκριμένα πλάνο, ένα πρωτόκολλο στο οποίο δουλεύουμε με τα παιδιά που έρχονται σε μας. Θέλουμε να νιώθουν ότι είναι σε σπίτι, σε οικογένεια όχι σε ίδρυμα. Γι' αυτό βγαίνουν, πηγαίνουν σχολείο, ακολουθούν το πρόγραμμά τους, εντάσσονται στην κοινωνία" είπε μιλώντας στα livetalks και το Θέμα Κρήτης 103,1 ο Πέτρος Παπαδάκης για τα παιδικά χωριά SOS στην Κρήτη που είναι όπως είπε μέλος της μεγάλης οικογένειας των παιδικών χωριών σε 136 χώρες στον κόσμο.

"Φυσικά και μας επηρέασε όλο αυτό το κλίμα με διάφορες δομές, αλλά εμείς ακολουθούμε τη σταθερή τακτική μας, είμαστε συνεπείς και ξέρει ο κόσμος ότι στηριζόμαστε αποκλειστικά στις δωρεές, μικρές και μεγάλες" ανέφερε ο κ. Παπαδάκης που πρόσθεσε ότι τα παιδικά χωριά είναι ανοιχτά σε κάθε έλεγχο. "Και ζητάμε περισσότερους πιο εντατικούς ελέγχους" ανέφερε.

Πέτρος Παπαδάκης παιδικά χωριά SOS

Είπε ότι στόχος είναι η αναδοχή από οικογένειες αυτών των παιδιών, παραδέχθηκε ότι είναι δύσκολο ένα μεγάλο παιδί ή στην εφηβεία να βρεί ανάδοχη οικογένεια και σημείωσε ότι ένα ποσοστό σημαντικό καταφέρνει να επιστρέψει στη δική του οικογένεια αφού όμως τα πράγματα έχουν ελεγχθεί και με βάση τις κοινωνικές υπηρεσίες η βιολογική αυτή οικογένεια έχει μπορέσει να δημιουργήσει πάλι συνθήκες κατάλληλες για να δεχθεί το παιδί.

Στο ηχητικό που ακολουθεί ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Πέτρου Παπαδάκη στον Κώστα Μπογδανίδη:

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ