Παπαδογιάννης: «Ο ΒΟΑΚ θα ξεκινήσει το 2022»

«Τα πράγματα κινούνται και σύντομα θα έχουμε ανακοινώσεις» λέει στο Livetalks o Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΚ

Θετική χαρακτηρίζει την εξέλιξη της ανάληψης από τον ΟΑΚ της ευθύνης εκτέλεσης έργων που αφορούν σε έργα οδικής ασφάλειας στον ΒΟΑΚ, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Άρης Παπαδογιάννης.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας την Παρασκευή στο Livetalks και την εκπομπή «Όρεξη έχεις πρωί – πρωί»: «Όταν μιλάμε για οδική ασφάλεια στον ΒΟΑΚ είναι κάπως παράδοξο, έχουμε μετρήσει αμέτρητα θύματα και έχει υποχρέωση η πολιτεία να δημιουργηθεί ένας νέος αυτοκινητόδρομος κλειστός, σύγχρονος και ασφαλής. Ένας δρόμος που αφορά και την ανάπτυξη της Κρήτης. Πρέπει να πιέσουμε εμείς οι Κρητικοί, είναι μια ευκαιρία αυτή».

Ο κ. Παπαδογιάννης, υπενθυμίζει ότι ο ΟΑΚ έχει εκπονήσει σχεδόν όλες τις μελέτες που αφορούν σε έργα οδικής ασφάλειας και εκτιμά ότι «ο οργανισμός μπορεί με μεγαλύτερη ταχύτητα και με μεγαλύτερη ασφάλεια να υλοποιήσει αυτά τα έργα».

Πολλές από τις μελέτες είναι ώριμες, αφορούν σε έργα 45 εκ. ευρώ και περιλαμβάνουν παρεμβάσεις στο οδόστρωμα, οδοσημάνσεις, συντήρηση γεφυρών, παρεμβάσεις στα πρανή και καθαρισμούς.

«Τα έργα θα βοηθήσουν στην κατεύθυνση της οδικής ασφάλειας μέχρι να δούμε το νέο οδικό άξονα, όμως ο νέος δρόμος δεν θα γίνει από τη μια μέρα στην άλλη και έως τότε δεν μπορούμε να είμαστε με δεμένα τα χέρια», σημείωσε χαρακτηριστικά

«Δεν  πρόκειται για μπαλώματα, είναι δράσεις και έργα που μπορούν να “κουμπώσουν” στο νέο ΒΟΑΚ» λέει ο κ. Παπαδογιάννης ενώ ερωτηθείς για πού βρισκόμαστε σε σχέση με το νέο αυτοκινητόδρομο της Κρήτης, εκτίμησε ότι «το 2022 θα έχει ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου».

«Τα πράγματα κινούνται και σύντομα θα έχουμε ανακοινώσεις. Τα χρονοδιαγράμματα που έχουν ανακοινωθεί θα τηρηθούν, είναι ένα μεγάλο, δύσκολο και σύνθετο έργο», κατέληξε. 

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Άρη Παπαδογιάννη στο Livetalks:

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ