Παρέμβαση του Γ. Λογιάδη για τα μνημεία της Κνωσού και της Φαιστού

Newsroom
Newsroom

Ο βουλευτής ρωτά τι γίνεται με ην προώθηση της ένταξής τους

Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Ηρακλείου του ΜεΡΑ25, Γιώργος Λογιάδης, με αφορμή την προώθηση των διαδικασιών των μνημείων του Μινωικού Πολιτισμού της Κνωσσού και της Φαιστού, στον κατάλογο της UNESCO.

Όπως αναφέρει:

"Με επιστολή της, η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ/ΤΑΚ θίγει ένα θέμα που είναι σε εκκρεμότητα πολλά χρόνια στην Κρήτη, αυτό της ένταξης των μνημείων τεράστιας πολιτιστικής κληρονομιάς,  Κνωσσός και Φαιστός, στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

H Ελλάδα έχει προτείνει κατάλογο μνημείων για ένταξη στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της (U.N.E.S.C.O), του Παγκόσμιου Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών για την Εκπαίδευση, την Επιστήμη και τον Πολιτισμό, στο πλαίσιο εφαρμογής πολιτικών που σχετίζονται με τους άξονες δράσης του οργανισμού, του οποίου αποτελεί ιδρυτικό μέλος. Η ένταξη μνημείων μας δημιουργεί προφανή και μεγάλα πλεονεκτήματα στις προσπάθειες για γενικότερη ανάπτυξη.

Στη σχετική λίστα από τη χώρα μας, έχουν συμπεριληφθεί από την Κρήτη από το έτος 2014, το οχυρό της Σπιναλόγκα, και τα Μινωϊκά ανάκτορα, του Μινωϊκού πολιτισμού στις περιοχές Κνωσσός, Φαιστός, Μάλλια, Ζάκρος, Κυδωνία, ως προτεινόμενα προς ένταξη, πλην όμως δεν φαίνεται να έχει προωθηθεί το θέμα με την κατάθεση σχετικού φακέλου υποστήριξης της υποψηφιότητας.

Ερωτάσθε κα. Υπουργέ:

Θα επισπεύσετε τις διαδικασίες σύνταξης των φακέλων για την ένταξη των Μινωϊκών μνημείων της Κνωσσού και της Φαιστού στον κατάλογο μνημείων της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO;"

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ