Περιφέρεια, Χανιά, ΙΤΕ, Αρκαλοχώρι στο πρόγραμμα του Μαργαρίτη Σχοινά στην Κρήτη

Newsroom
Newsroom

Σήμερα ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα μιλήσει στην ετήσια συνάντηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στη Χερσόνησο

Το ΙΤΕ θα επισκεφθεί, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Κρήτη, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου ζωής, κ. Μαργαρίτης Σχοινάς. Θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο, καθ. Νεκτάριο Ταβερναράκη και στελέχη των νεοφυών επιχειρήσεων που έχουν λάβει ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, σήμερα, ο κ. Σχοινάς θα μιλήσει στην ετήσια συνάντηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στη Χερσόνησο και αργότερα θα συναντηθεί με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη και Αντιπεριφερειάρχες. Στη συνέχεια θα μεταβεί στα Χανιά όπου και θα επισκεφθεί το «Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής» του ΝΑΤΟ στη Σούδα, ενώ στη συνέχεια θα γευματίσει με το Δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη και αιρετούς της περιοχής.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Αντιπρόεδρος θα ξεναγηθεί στο «Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων» που χρηματοδοτήθηκε από ευρωπαϊκούς πόρους και θα επισκεφθεί τους «τάφους των Βενιζέλων» στο Ακρωτήρι.

Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, ο κ. Σχοινάς θα επισκεφθεί το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) όπου θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο, κύριο Νεκτάριο Ταβερναράκη και τα στελέχη των νεοφυών επιχειρήσεων που έχουν λάβει ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Επίσης θα περιηγηθεί στις εγκαταστάσεις του Προγράμματος Διάχυτης Νοημοσύνης του Ινστιτούτου. Το μεσημέρι, ο Αντιπρόεδρος θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης, κ.κ. Ευγένιο, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή. Στη συνέχεια θα μεταβεί στο Αρκαλοχώρι όπου θα συναντήσει νέους και νέες εθελοντές του 6ου Ημιμαραθωνίου Κρήτης και θα μιλήσει με τους κατοίκους της περιοχής.

Η επίσκεψη του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κρήτη θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Παρασκευής όπου και θα απευθύνει ομιλία στην εκδήλωση που διοργανώνει η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και ο Περιφερειάρχης Κρήτης με θέμα «Η Κρήτη ως πρότυπο του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής: υγεία-παιδεία-πολιτισμός-ασφάλεια» . Με το πέρας της ομιλίας θα ακολουθήσει διάλογος με τους πολίτες.
 

Δείτε επίσης:

Εκδήλωση της Περιφέρειας Κρήτης με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Μ. Σχοινά

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ