Περιφέρεια Κρήτης και ΕΛ.ΑΣ ενώνουν δυνάμεις ενάντια στην ενδοοικογενειακή Βία

Περιφέρεια Κρήτης και ΕΛ.ΑΣ ενώνουν δυνάμεις ενάντια στην ενδοοικογενειακή Βία

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη είχε η Αστυνόμος Α’ Ελένη Παπαθανασίου

Το θέμα της ενδοοικογενειακής βίας και της εκστρατείας που υλοποιεί η ΕΛ.ΑΣ (Δείτε ΕΔΩ), βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη η η Αστυνόμος Α’ Ελένη Παπαθανασίου, προϊσταμένη του γραφείου ενημέρωσης των δημοσιογράφων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης. 

Υπενθυμίζεται ότι στόχος της εκστρατείας είναι να ενημερωθούν οι πολίτες και κυρίως που δέχονται τη βία, για να γνωρίζουν τι μπορούν να κάνουν και που μπορούν να απευθυνθούν σε περίπτωση που πέσει στην αντίληψη τους κάποιο περιστατικό ή σε περίπτωση που είναι αποδέκτες βίαιων συμπεριφορών στο οικογενειακό τους περιβάλλον. 

Η εκστρατεία ενημέρωσης έχει τρεις θεματικές:

1) Κακοποίηση σε βάρος των γυναικών 

2) Ενδοοικογενειακή βία και

3) Προστασία των  παιδιών τόσο από την σεξουαλική κακοποίηση, όσο και από την προστασία στο διαδίκτυο 
 

Στις έδρες των Γενικών Περιφερειακών Αστυνομικών Διευθύνσεων σε όλη την Επικράτεια, έχουν ιδρυθεί γραφεία τα οποία είναι αρμόδια για την ενδοοικογενειακή βία.
Στις Διευθύνσεις της Αστυνομίας των νομών της Κρήτης λειτουργούν Γραφεία Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής βίας, όπως επίσης και Γραφεία Προστασίας Ανηλίκων στις Υποδιευθύνσεις Ασφαλείας  των νομών τα οποία έχουν στελεχωθεί με εκπαιδευμένους και έμπειρους αστυνομικούς.

 

«Η εκστρατεία ενημέρωσης, η οποία έχει ξεκινήσει από τον Νοέμβριο του 2019 είναι σε εξέλιξη και το διάστημα αυτό υλοποιούμε παράλληλα την τρίτη θεματική ενότητα που αφορά την προστασία των παιδιών τόσο από τη σεξουαλική κακοποίηση όσο και από την προστασία στο διαδίκτυο. Ενημερώσαμε σήμερα τον Περιφερειάρχη τον οποίο και ευχαριστούμε για την στήριξη και συνεργασία της Περιφέρειας, των αρμόδιων υπηρεσιών της» δήλωσε χαρακτηριστικά η Αστυνόμος Α΄ .

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ευχαριστώντας την κα. Παπαθανασίου για την ενημέρωση, ανέφερε στις δηλώσεις του, ότι, «η Περιφέρεια Κρήτης υποστηρίζει την ευαίσθητη αυτή εκστρατεία της ΕΛ.ΑΣ. προς τους πολίτες και είναι υποχρέωση μας με τις αρμόδιες υπηρεσίες μας και το ανθρώπινο δυναμικό μας να συμβάλλουμε, και η συνεργασία που έχουμε αποδίδει ουσιαστικά αποτελέσματα».
 

 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ