Πεζοπορία γύρω από το Χουδέτσι για τον Ορειβατικό Σύλλογο Αγίου Νικολάου

Newsroom
Newsroom

Την ερχόμενη Κυριακή 26 Νοεμβρίου

Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου διοργανώνει για τα μέλη του και όσους θέλουν να εγγραφούν, πεζοπορία στην περιοχή του Χουδετσίου, 25 χιλιόμετρα νότια του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της δράσης:

"Η αφετηρία μας θα είναι από το κέντρο του γραφικού παραδοσιακού αυτού χωριού και συγκεκριμένα από την καταπράσινη ρεματιά της Σπηλιώτισσας όπου στο τέλος της θα συναντήσουμε και το ομώνυμο μοναστήρι της Παναγίας. Έπειτα θα κατηφορίσουμε προς το χωριό Άγιος Βασίλειος, απ’ όπου θα ξεκινήσουμε την ανηφορική πορεία μας προς το Φρούριο Θόλων κάνοντας πρώτα μια μικρή στάση στο εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων. Έπειτα θα κατηφορίσουμε προς το χωριό Αλάγνι και θα καταλήξουμε για οινογνωσία στο γνωστό ‘Οινοποιείο Λυραράκη’. Η πεζοπορία είναι εύκολη, σχεδόν αποκλειστικά από χωματόδρομους, κι ιδανική για αρχάριους.

Πεζοπορία Χουδέτσι

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το κόστος της εκδρομής έχει ως εξής: 13€ το λεωφορείο+17€ οινογνωσία (δοκιμή κρασιών με συνοδεία πιάτου αλλαντικών και τυριών), σύνολο:30€. Όσοι δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στην οινογνωσία, θα πρέπει να περιμένουν τους υπόλοιπους.

Χουδέτσι πεζοπορία

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 4 ώρες

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1

ΑΡΧΗΓΟΣ: Γιάννης Ψαλλιδάκης

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ/ΘΕΣΗΣ ΣΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ(ως Παρασκευή βράδυ) : Παναγιώτης Ευδαίμων (6979687576)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ:  από Άγιο Νικόλαο (Κ.Καραμανλή 23, S/M ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ), την Κυριακή το πρωί στις 8:00. Εκτιμώμενη επιστροφή  17.00.

Περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφίες και βίντεο από παλιότερη πεζοπορία της ομάδας, όροι συμμετοχής, εξοπλισμός στο blog του Συλλόγου https://orsian.blogspot.com/p/blog-page_27.html "

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Λασίθι

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ