Πικετοφορία με αιχμή τα μέτρα προστασίας στα σχολεία

Πικετοφορία με αιχμή τα μέτρα προστασίας στα σχολεία

Σήμερα στις 18:00 στην Πλατεία Ελευθερίας

Σε πικετοφορία στην Πλατεία Ελευθερίας, προχωρά η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου σήμερα, Πέμπτη 20 Ιανουαρίου, στις 18.00 το απόγευμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Διανύουμε τη δεύτερη εβδομάδα από το άνοιγμα των σχολείων και η οργή και αγανάκτηση όλων μας μεγαλώνει!

Δε συμμεριζόμαστε το κλίμα ευφορίας που καλλιεργεί η κυβέρνηση, ότι όλα είναι καλώς καμωμένα! Πώς να είναι άλλωστε όταν έχουμε:

 • Πάνω από 40.000 κρούσματα συνολικά αυτές τις πρώτες μέρες σε μαθητές και εκπαιδευτικούς πανελλαδικά, στο Ηράκλειο πάνω από 1.000 μαθητές και πάνω από 250 εκπαιδευτικοί
 • Ένα μεγάλο ποσοστό των μαθητών απουσιάζει, ιδιαίτερα από τις μικρότερες τάξεις του Δημοτικού και τα Νηπιαγωγεία, λόγω του φόβου και της ανασφάλειας που νιώθουν οι γονείς. Φόβο και ανασφάλεια που προκαλούν οι παλινωδίες της κυβέρνησης, τα ανεπαρκή και αναποτελεσματικά πρωτόκολλα, η υποβάθμιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.
 • Τα κενά που δημιουργούνται από τους εκπαιδευτικούς που νοσούν έρχονται να προστεθούν στα δεκάδες που υπήρχαν πριν τις γιορτές.

Δε συμμεριζόμαστε και την άποψη που καλλιεργείται από διάφορες μεριές, ότι η λύση βρίσκεται σε άλλους πιο ικανούς διαχειριστές των προβλημάτων μας!

Γιατί:

- δάσκαλοι και καθηγητές να αναπληρώσουν τους 150 συναδέλφους τους που νοσούν στο Νομό Ηρακλείου δεν έχουν ακόμα τοποθετηθεί με ευθύνη της κυβέρνησης, του υπουργείου, της περιφερειακής διεύθυνσης εκπαίδευσης και των διευθύνσεων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης!

- με ευθύνη των παραπάνω 100δες οικογένειες αναγκάζονται να παρατήσουν τις δουλείες τους είτε να εκθέσουν τους παππούδες και τις γιαγιάδες στην πανδημία, προκειμένου να κρατήσουν τα παιδιά σπίτι αφού 10δες τμήματα δε λειτουργούν, ιδιαίτερα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση!

- με ευθύνη των παραπάνω οι Διευθυντές των σχολείων, ιδιαίτερα των Δημοτικών και Νηπιαγωγείων προτρέπονται να κλείνουν τα ολοήμερα! Με ένα σμπάρο δηλαδή πολλά τριγώνια: εκεί που υπάρχει για παράδειγμα πρόβλημα με μία τάξη, να μεταφέρεται αυτό στο σύνολο του σχολείου, όπως σήμερα εμμέσως πλην σαφώς προέτρεψε η πρωτοβάθμια εκπαίδευση να λειτουργήσει το 54ο Δημοτικό Σχολείο και πολλά άλλα!

- με ευθύνη των παραπάνω, όταν γονείς και εκπαιδευτικοί αντιδρούν, η λύση που προτείνεται είναι η "παιδοφύλαξη" απο γυμναστές, δασκάλους καλλιτεχνικών κτλ., υποβαθμίζοντας και το έργο των εκπαιδευτικών αυτών και συνολικά τον παιδαγωγικό ρόλο του σχολείου!

- διατηρούνται ακόμα τα απαράδεκτα πρωτόκολλα του 50%+1 κι επιπλέον η απαράδεκτη καραντίνα των 5 ημερών, που έχουν μετατρέψει σε ωρολογιακή βόμβα όλα τα σχολεία. Χαρακτηριστικό πχ μαθητή που επέστρεψε την 5η μέρα της καραντίνας και βρέθηκε θετικός την 7η εκθέτοντας άθελά του το σύνολο της τάξης και του σχολείου στον ενδεχόμενο της νόσησης!

            Οι κινητοποιήσεις των μαθητών αυτή την περίοδο βάζουν στο επίκεντρο τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία όσον αφορά την προστασία της υγείας τους και της μόρφωσή τους.Ως γονείς έχουμε υποχρέωση να στεκόμαστε δίπλα στα παιδιά μας και στις συλλογικές αποφάσεις που λαμβάνουν, να αγωνιζόμαστε μαζί με τους μαθητές που αντιστέκονται και διεκδικούν ένα καλύτερο, πιο ασφαλές σχολείο, σύγχρονο που να επιτελεί τον παιδαγωγικό και μορφωτικό του ρόλο. Όσοι προσπαθούν να τους τρομοκρατήσουν, να δυσφημήσουν και να εναντιωθούν στον αγώνα τους, ουσιαστικά δίνουν άλλοθι στην κυβέρνηση να συνεχίσει την εγκληματική της πολιτική που έχει οδηγήσει στη σημερινή κατάσταση τα σχολεία όπου μορφώνονται τα παιδιά μας.

            Οι γονείς, μέσα από τους Συλλόγους Γονέων να καταδικάσουν την τρομοκράτηση των παιδιών τους που αγωνίζονται για μέτρα προστασίας και μόρφωσης στα σχολεία τους. Επί της ουσίας, η κυβέρνηση κρατάει κλειστά τα σχολεία όσο δεν ακούει τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που δυόμιση χρόνια τώρα ζητάνε συγκεκριμένα μέτρα.

            Και δε φτάνουν τα παραπάνω, κινδυνεύουν επιπλέον τα παιδιά μας από την ελλειπή συντήρηση των κτιρίων, όπως σήμερα στο 23ο Νηπιαγωγείο  είτε από εργασίες αποκατάστασης των ζημιών σε 10δες σχολεία του δήμου μας (πχ. 24ο – 31ο ΔΣ, 7ο ΔΣ, 19ο ΔΣ, Πρότυπο Γυμνάσιο κα) που προκλήθηκαν από τους πρόσφατους σεισμούς και δεν έχουν προχωρήσει είτε από την χρόνια καθυστέρηση ώριμων έργων να προχωρήσουν όπως τα σχολικά συγκροτήματα της π. Παιδαγωγικής Ακαδημίας, του Γερωνυμάκειου κλπ. Να αναλάβει τώρα ο Δήμος Ηρακλείου τις ευθύνες του!

Ως εδώ! Πρέπει να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας!

Εδώ και τώρα απαιτούμε:

 • Έστω και τώρα να ληφθούν μέτρα για την αραίωση των μαθητών στις τάξεις.
 • Δωρεάν μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλα τα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ Δωρεάν Rapid testκαι μοριακά τεστ(PCR) όπως και παροχή των ειδικών μασκών.
 • Τουλάχιστον ένα σημείο για δωρεάν RapidTest για όλους ανά Δημοτικό Διαμέρισμα και διεύρυνσηωραρίου 9:00 – 21:00 με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
 • Άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικών ώστε να καλύπτονται τα κενά των εκπαιδευτικών που νοσούν ήβγαίνουν σε άδεια για λόγους υγείας.
 • Άμεση πρόσληψη νοσηλευτικού προσωπικού και σύνδεση των σχολικών μονάδων με τηνΠρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.
 • Άμεσες και μόνιμες προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας.
 • Καμπάνια εμβολιασμού επιστημονικά τεκμηριωμένη μέσα στα σχολεία.
 • Να καταργηθεί η ελάχιστη βάση εισαγωγής και η τράπεζα θεμάτων.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ