"Πληγή" τα παράνομα κομμωτήρια στο Ηράκλειο - Διαμαρτύρονται οι επαγγελματίες

Newsroom
Newsroom

Συνάντηση με η Διοίκηση της ΟΕΒΕΝΗ είχαν τα μέλη της Διοίκησης του Συνδέσμου Κουρέων Κομμωτών Καταστηματαρχών Ν. Ηρακλείου.

Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και απειλούν ακόμη και τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους ανέλυσαν στα μέλη του Προεδρείου της ΟΕΒΕΝΗ,  τα μέλη της Διοίκησης του Συνδέσμου Κουρέων Κομμωτών Καταστηματαρχών Ν. Ηρακλείου.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι  της Δευτέρας 20 Μαρτίου, συμμετείχαν η Πρόεδρος  Μαρία Καρακατσάνη, ο Γ. Γραμματέας  Βασίλης Τζανάκης, το μέλος της Διοίκησης Γεωργία Πιλάτου και το μέλος του Καλλιτεχνικού τμήματος  Παγκαλάκη Αναστασία. 

Οι επαγγελματίες εξέφρασαν τις ανησυχίες τους αναφέροντας ότι η ραγδαία αύξηση των τιμών της ενέργειας και η αύξηση των προϊόντων "εκτίναξαν" το λειτουργικό κόστος, έχοντας ήδη επιφέρει σημαντική μείωση στο τζίρο των επιχειρήσεών τους.

Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο κλάδος είναι η λειτουργία των παράνομων κομμωτηρίων, και οι κομμωτές που δουλεύουν με επισκέψεις κατ' οίκον. Ένα φαινόμενο, που διαρκώς πολλαπλασιάζεται, όπως τονίστηκε.

Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΝΗ ενημέρωσε ότι τόσο ως ΟΕΒΕΝΗ όσο και ως ΓΣΕΒΕΕ έχουν προβεί στις απαραίτητες παρεμβάσεις στα αρμόδια υπουργεία, ζητώντας τη μείωση του ΦΠΑ, την επιβολή πλαφόν στις τιμές ενέργειας, τη μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης καθώς και μια σειρά συγκεκριμένων προτάσεων για τη στήριξη και ανακούφιση των επιχειρήσεων.

Τέλος, τα μέλη του Συνδέσμου πρότειναν τη διεξαγωγή ενημερωτικών ημερίδων με θέματα που αφορούν τον κλάδο τους, κάτι το οποίο με χαρά αποδέχθηκε το Προεδρείο της ΟΕΒΕΝΗ και δεσμεύτηκε ότι θα παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια για την πραγματοποίησή τους.


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ