"Πράσινο φως" για τους κόμβους Αγίας Πελαγίας, αλλά ... ποιος θα δημοπρατήσει το έργο;

"Πράσινο φως" για τους κόμβους Αγίας Πελαγίας, αλλά ... ποιος θα δημοπρατήσει το έργο;

"Έπεσαν" οι υπογραφές για τα 25 εκατομμύρια ευρώ για παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας - Περιλαμβάνεται και το κονδύλι των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ για τους κόμβους

Χρειάστηκε να χυθεί ... κι άλλο αίμα για να σημειωθεί κινητικότητα γύρω από το θέμα της οδικής ασφάλειας στην Κρήτη. Σύμφωνα με ενημέρωση από το γ.γ. του Υπουργείου Υποδομών Γ.Δέδε, προς το δήμαρχο Μαλεβιζίου Κώστα Μαμουλάκη, λίγες ημέρες πριν υπεγράφη η απόφαση για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στην Κρήτη, με παρεμβάσεις προϋπολογισμού 25 εκ. ευρώ.

Οι υπογραφές που "έπεσαν" στις 21 Δεκεμβρίου του 2017 συμπεριλαμβάνουν και το κονδύλι των 3,5 εκ. ευρώ για τους κόμβους της Αγίας Πελαγίας, για τους οποίους ο δήμος αλλά και η τοπική κοινωνία ασκούν έντονη πίεση το τελευταίο διάστημα.

Κι αφού το πρώτο βήμα έγινε, τώρα αρχίζουν ... τα δύσκολα, καθώς ο δρόμος είναι μεν ανοιχτός για να δημοπρατηθει άμεσα το έργο, καθώς έχουν υπογράψει οι υπουργοί Χαρίτσης και Σπίρτζης, ωστόσο το μεγάλο ερώτημα έρχεται σε σχέση με τη δημοπράτηση. Ποιος θα δημοπρατήσει το έργο; Το υπουργείο πιέζει για να το αναλάβει το ίδιο τη δημοπράτηση, παραγκωνίζοντας τον ΟΑΚ, γεγονός που έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις. Τόσο από τον Οργανισμό όσο και από το δήμο Μαλεβιζίου που θέλει το έργο να προχωρήσει χωρίς νέες γραφειοκρατίες.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ