Προχωρούν οι εργασίες για τη λαϊκή αγορά στην Αλικαρνασσό

Newsroom
Newsroom

Το έργο εκτελείται με βάση  τις προδιαγραφές και τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για την απρόσκοπτη λειτουργία των φυλακών

Αυτοψία στις εργασίες που εκτελούνται για την διαμόρφωση υπαίθριας λαϊκής αγοράς στη Νέα Αλικαρνασσό, πραγματοποίησε χθες το πρωί, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από υπηρεσιακά στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας και της ΔΕΥΑΗ. 

Όπως τονίστηκε, οι εργασίες παρά τα γραφειοκρατικά εμπόδια  που προηγήθηκαν, προχωρούν κανονικά και σύντομα η Νέα Αλικαρνασσός θα αποκτήσει ένα μόνιμο χώρο όπου θα πραγματοποιείται μία φορά την εβδομάδα η λαϊκή αγορά σε ακίνητο ιδιοκτησίας του Δήμου Ηρακλείου, που βρίσκεται επί των οδών Σταδίου και Μικράς Ασίας.

Σημειώνεται ότι το έργο εκτελείται με βάση  τις προδιαγραφές και τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για την ορθή και απρόσκοπτη λειτουργία του γειτνιάζοντος σωφρονιστικού καταστήματος αλλά και την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής.

Με την εγκατάσταση της υπαίθριας Λαϊκής Αγοράς Ν. Αλικαρνασσού θα κατασκευαστούν και επιπρόσθετες υποδομές, όπως δίκτυο ηλεκτροφωτισμού, δίκτυο απορροής ομβρίων που θα εξυπηρετούν την εύρυθμή λειτουργία της, σημειώθηκε κατά τη χθεσινή αυτοψία.

Το σύνολο της υπό διαμόρφωση έκτασης θα διαστρωθεί με κατάλληλο ασφαλτοτάπητα για την ομαλή λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς ενώ θα διαγραμμιστούν οι θέσεις των εμπόρων και των παραγωγών. 

laiki2

Οι εργασίες που είναι σε πλήρη εξέλιξη  αφορούν βασικές εργασίες υποδομών ( περίφραξη , κατασκευή δικτύου ομβρίων , οδοποιία ) και δεν δεσμεύουν το ακίνητο για μελλοντική διαφορετική χρήση .

Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Ηρακλείου τόνισε:  «Με την δημιουργία μόνιμου χώρου φιλοξενίας της λαϊκής αγοράς ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της Νέας Αλικαρνασσού αλλά και των παραγωγών και εμπόρων . Οι εργασίες προχωρούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς και σύντομα θα είμαστε σε θέση να παραδώσουμε σε χρήση την πρώτη μόνιμη λαϊκή αγορά του Ηρακλείου»

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ