"Προσαρμοσμένα" στο νέο πλαίσιο κάθισαν πάλι στα θρανία τα Κρητικόπουλα

"Προσαρμοσμένα" στο νέο πλαίσιο κάθισαν πάλι στα θρανία τα Κρητικόπουλα

Σε όλο το νησί η προσέλευση μαθητών στα Δημοτικά σχολεία, μετά την καραντίνα, ξεπέρασε το 90%.

Με πολύ υψηλά επίπεδα συμμετοχής  μαθητών και των εκπαιδευτικών έγινε η επανέναρξη της λειτουργίας των Δημοτικών Σχολείων στην Κρήτη. Σε όλο το νησί συνολικά, η προσέλευση τους ξεπέρασε το 90%.

Οι αριθμοί, ανά νομό, που  μας παρουσίασε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης Μανόλης Καρτσωνακης, μιλούν από μόνοι τους: 

94% στο Ρέθυμνο, 87% στο Ηράκλειο, στα Χανιά 93% και στο Λασίθι 97%.

Τα μέτρα που έχουν ληφθεί στις σχολικές μονάδες είναι τα ενδεδειγμένα: απολυμανσεις, αντισηπτικα και αποστάσεις μέσα στις αίθουσες και στους αυλειους χώρους, "ώστε τα παιδιά να επιστρέψουν με ασφάλεια, κι αυτή  η ασφάλεια να μεταφέρει στους εκπαιδευτικούς μας και στις οικογένειές τους" επισημάνει ο κ. Καρτσωνακης και συμπληρώνει ότι "η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, οι κατα τόπους διευθύνσεις εκπαίδευσης, αλλά και οι Δήμοι έχουν συνεισφέρει σε αυτή την προσπάθεια, προκειμένου να ολοκληρωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτή η πρωτόγνωρη χρόνια. Και τα παιδιά να οδηγηθούν στο επόμενο σχολικό έτος, το οποίο πρέπει να ξεκινήσει χωρίς προβλήματα".

Το "ευχάριστο της χθεσινής ημέρας"

Από τις κατά τόπους επισκέψεις του, ο κ. Καρτσωνακης διαπίστωσε ότι "τα παιδιά έχουν προσαρμοστεί πλήρως στο νέο πλαίσιο, και οι μικρές ηλικίες που ήταν ένα στοίχημα. Κι αυτό ήταν το ευχάριστο της χθεσινής ημέρας".

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ