Προσωρινά κρατούμενοι οι 3 για τη διακίνηση του χασίς με την οδική βοήθεια

Newsroom
Newsroom

Με τη σύμφωνα γνώμη εισαγγελέως και ανακρίτριας

Και οι τρεις συλληφθέντες στην υπόθεση μεταφοράς των περίπου 13 κιλών χασίς μέσα σε αυτοκίνητο που μετέφερε δήθεν λόγω βλάβης όχημα οδικής βοήθειας, κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέως και ανακρίτριας, στο Ηράκλειο.

Όπως έχει ήδη γράψει το Cretalive πρόκειται για δύο Έλληνες, 31 και 44 ετών και έναν Αλβανό, 23 ετών. Τον βασικό ρόλο φέρεται να είχε, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 31χρονος, ο οποίος είχε απασχολήσει την υπηρεσία και στο παρελθόν.

Στις 23 Ιανουαρίου, περιήλθε πληροφορία στη διάθεση τους σχετικά με τον 31χρονο, τον οποίο εντόπισαν να κινείται ως συνοδηγός με αυτοκίνητο μικρού κυβισμού στην ευρύτερη περιοχή. Οδηγός ήταν ο 44χρονος.

Με βάση τις περιγραφές των αστυνομικών, υπήρχε μεγάλη κινητικότητα αλλά και νευρικότητα, με εναλλαγές στα στενά της περιοχής.

Κάποια στιγμή, το όχημα στάθμευσε κοντά σε αλάνα, πλησίον της οικίας του 31χρονου, ο οποίος φέρεται να κατεύθυνε όχημα οδικής βοήθειας για τη μεταφορά αυτοκινήτου, ιδιοκτησίας του, σε χώρο που υποδείκνυε.

Μαζί με τον οδηγό, στο αυτοκίνητο οδικής βοήθειας ήταν και ο 23χρονος Αλβανός, φίλος του 31χρονου.

Όπως αποκαλύφθηκε, μέσα στο μεταφερόμενο μαύρο επιβατηγό όχημα ήταν το σακ-βουαγιάζ και η σακούλα με τα ναρκωτικά.

Στη φάση εκείνη, κατά τη διαδικασία ξεφόρτωσης του οχήματος, στην αλάνα, αστυνομικοί έκαναν «πέσιμο».

Στη θέα τους, όπως περιγράφεται, ο 31χρονος προσπάθησε να διαφύγει και το έβαλε στα πόδια. Καταδιώχθηκε με επεισοδιακό τρόπο.

Κατά τους αστυνομικούς, ο 31χρονος επιχείρησε να αναρριχηθεί σε μαντρότοιχο, παραπάτησε ωστόσο και έπεσε απότομα στο έδαφος με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί.

Διαβάστε επίσης:

Πώς οι αστυνομικοί έφτασαν στα 13 κιλά χασίς- Επεισοδιακή καταδίωξη

Η οδική βοήθεια, τα 13 κιλά χασίς και η αστυνομία...

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ