Πρόταση για "συνδρομή" της Δημοτικής Αστυνομίας στις λαϊκές αγορές

Πρόταση για "συνδρομή" της Δημοτικής Αστυνομίας στις λαϊκές αγορές

Το εάν θα μείνουν ανοικτές ή κλειστές οι λαϊκές αγορές είναι κάτι το οποίο αποφασίζεται "από την κεντρική διακυβέρνηση"

Ρεπορτάζ Αντώνης Παντινάκης

Δημόσια πρόταση για την συνδρομή της Δημοτικής Αστυνομίας ή "οποιασδήποτε άλλης δημόσιας δύναμης" σε περιπτώσεις συνωστισμού στις λαϊκές αγορές, κατέθεσε ο κ. Νίκος Σκουλάς Περιφερειακός Σύμβουλος και πρόεδρος Περιφερειακής Επιτροπής Λαϊκών Αγορών Ηρακλείου.

Το εάν θα μείνουν ανοικτές ή κλειστές οι λαϊκές αγορές είναι κάτι το οποίο αποφασίζεται "από την κεντρική διακυβέρνηση", θα διευκρινίσει, υπογραμμίζοντας συγκεκριμένα: "Οι λαϊκές αγορές της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, όπως και σε όλη την Ελλάδα, παραμένουν ανοικτές λόγω της ρητής παραγγελίας του νόμου. Κι αυτό είναι κάτι το οποίο εξαρτάται και αποφασίζεται από την κεντρική διακυβέρνηση".

Ωστόσο, όπως θα πει, "σε τοπικό επίπεδο εάν διαπιστώνεται συνωστισμός ή οποιαδήποτε πράξη θα μπορούσε να συνδράμει στην μετάδοση του ιού, η τοπική πρόταση είναι να συνδράμει η Δημοτική Αστυνομία ή οποιαδήποτε άλλη δημόσια δύναμη, για την αποφυγή του συνωστισμού με την ταυτόχρονη εξυπηρέτηση των πολιτών, οι οποίοι εφοδιάζονται τα αναγκαία για τις δύσκολες μέρες που έρχονται".

 

Νίκος Σκουλάς

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ