Πρωτοχρονιάτικη πίτα για Περιφέρεια Κρήτης και Δήμο Ηρακλείου

Newsroom
Newsroom

Κοινή εκδήλωση στη Λότζια από Περιφέρεια Κρήτης και Δήμο Ηρακλείου - Εορταστικές μελωδίες από τη Μεικτή Χορωδία της ΠΕ Ηρακλείου - Στη Μαρία Βλαχάκη το φλουρί!

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους έκοψαν, από κοινού, Περιφέρεια Κρήτης και Δήμος Ηρακλείου, παρουσία των αιρετών των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης και κόσμου. Οι ευχές για τη νέα χρονιά "έδιναν και έπαιρναν", ομοίως και τα χαμόγελα, σήμερα στη Λότζια!

Την παραδοσιακή πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε, το μεσημέρι της Κυριακής 1ης Ιανουαρίου 2023, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου Νίκο Συριγωνάκη  στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Λότζια .   

κοπή πίτας

Την καθιερωμένη τελετή ευλόγησε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος. Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου παιάνισε εορταστικές μελωδίες ενώ η Χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου τραγούδησε πρωτοχρονιάτικα τραγούδια. 

Παρευρέθησαν ακόμη ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γρηγόρης Πασπάτης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Παύλος Μπαριτάκης το σύνολο των αντιδημάρχων του Ηρακλείου, οι βουλευτές Ηρακλείου κ.κ. Μαμουλάκης, Βαρδάκης, Ηγουμενίδης, αντιπεριφερειάρχες, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων και δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι δημοτικών κοινοτήτων, πρόεδροι επιμελητηρίων και συλλόγων, εκπρόσωποι τοπικών φορέων, του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας καθώς και πολλοί δημότες. 

Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου και ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου ευχήθηκαν στους παριστάμενους καλή χρονιά με υγεία , αισιοδοξία , χαρά και ευημερία. Με ένα ποίημα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν προσευχή, ευχήθηκε για το 2023, ο Αρχιεπίσκοπος Ευγένιος. Ο ίδιος εξέφρασε την ευχή να μη χρειαστεί οι δημοσιογράφοι να γράψουν ξανά για ανθρώπους που θα αναζητούν φαγητό στους κάδους.

Ο Δήμαρχος,  στον σύντομο χαιρετισμό του, τόνισε μεταξύ άλλων: «Τις προϋποθέσεις για μια καλύτερη χρονιά τις δημιουργούμε κατά κανόνα εμείς οι ίδιοι.    Στον Δήμο Ηρακλείου και το 2023, με προσήλωση στους στόχους που εξαρχής έχουμε θέσει, για ουσιαστικές λύσεις στα επείγοντα θέματα του τόπου μας, για πραγμάτωση των αναγκαίων έργων, θα σταθούμε κοντά στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Υποδεχόμαστε το 2023 με την προσδοκία μιας καλύτερης χρονιάς, για την πατρίδα μας, για την κοινωνία μας, για τον κάθε πολίτη. Χρόνια πολλά σε όλους, δημιουργικό το νέο έτος, με υγεία, σύμπνοια, αγάπη και πράξεις αλληλεγγύης».

 Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου στον σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε: «Εύχομαι από καρδιάς Χρόνια Πολλά με Υγεία, Ειρήνη, Αγάπη, Αισιοδοξία και Ελπίδα.

Το 2023 να είναι μία Ελπιδοφόρα αρχή για τη Χώρα μας, τον Τόπο μας και για τον Καθένα μας ξεχωριστά. Να είναι ένα έτος Δημιουργίας και Παραγωγικότητας. 

Χρόνια Πολλά».

Στην "αυγή" του νέου έτους, ο Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός ευχήθηκε για το 2023 και προανήγγειλε την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων στα Ενετικά Τείχη, αλλά και του Δικτύου Ύδρευσης που βρίσκεται σε εξέλιξη. "Θα κάνουμε τα πάντα και το 2023, για να είμαστε δίπλα στους πολίτες, όπως και όπου χρειαστεί" - ανέφερε χαρακτηριστικά.

πιτα δημος

πιτα δημος

Το φλουρί "έπεσε" στη Μαρία Βλαχάκη, πολίτη που έδωσε το "παρών" στην εκδήλωση. Ο δήμος δώρισε στην τυχερή της χρονιάς το Μετάλλιο του Δήμου Ηρακλείου και το βιβλίο του δήμου Ηρακλείου "Τα εν οίκω ... εν δήμω". Η Περιφέρεια Κρήτης δώρισε ένα λεύκωμα με συλλεκτικές σφραγίδες από την Ιστορία της Κρήτης.

βιβλίο

 

πιτα δημος

Με εορταστικές μελωδίες πλημμύρισε τη Λότζια η Μεικτή Χορωδία της ΠΕ Ηρακλείου.


Δείτε επίσης:

Πανηγυρική δοξολογία και κοπή πίτας παρουσία πλήθους φορέων και Ηρακλειωτών
 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ