Ρέθυμνο: Συνεδρίασε η Επιτροπή Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας του Δήμου

Newsroom
Newsroom

Στο επίκεντρο η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου

Στην πρόσκληση του Υπουργού Τουρισμού κου Βασίλη Κικίλια, για ζήτηση στοιχείων διαθεσιμότητας από τις επιχειρήσεις της περιοχής του Ρεθύμνου, με στόχο την οργανωμένη προσπάθεια για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου,  ανταποκρίθηκε η Επιτροπή Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας του Δήμου Ρεθύμνης.  

Κατά τη διάρκεια της Συνεδρίασης  της Επιτροπής, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12 Αυγούστου, στα γραφεία του Τμήματος Τουρισμού Ελ. Βενιζέλου 21, υπό την προεδρία της Αντιδημάρχου Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας κας Πέπη Μπιρλιράκη, και παρουσία του Δημάρχου Ρεθύμνης κου Γιώργη Μαρινάκη. Τα μέλη της Επιτροπής έλαβαν γνώση της επιστολής του Υπουργού προς την Αντιδήμαρχο. Ο Δήμαρχος μοιράστηκε με τους παριστάμενους σκέψεις, απόψεις και προβληματισμούς σχετικά με το υπό συζήτηση θέμα,  ενώ στη συνέχεια συζητήθηκαν αναλυτικά όλοι οι παράμετροι που αφορούν τη δυνατότητα επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, καθώς και οι δυνατότητες των επιχειρήσεων που αυτοί, ή οι ενώσεις τους εκπροσωπούν.  Τα μέλη της Επιτροπής δεσμεύτηκαν να δώσουν στοιχεία για τη διαθεσιμότητα σε  υποδομές φιλοξενίας και εστίασης κατά τους μήνες Νοέμβριο με Φεβρουάριο. 

Σύμφωνα με δηλώσεις της  Αντιδημάρχου Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας κας Πέπη Μπιρλιράκη, μετά από πολυετείς προσπάθειες προς την κατεύθυνση της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, πλησιάζουμε ολοένα και περισσότερο προς την επίτευξη του στόχου, με την υποστήριξη και του Υπουργείου. 
 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ρέθυμνο 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ