Σάκοι γεμάτοι δώρα και αλληλεγγύη στη φετινή δράση του Santa Run

Οι σάκοι που ετοίμασαν οι οργανωτές του Santa Run ήταν 1000 και διατέθηκαν σχεδόν όλοι καθώς από την πρώτη ημέρα που ξεκίνησε η δράση «αγκαλιάστηκε» από τους πολίτες κάθε ηλικίας.

Γεμάτοι με αλληλεγγύη, ελπίδα και δώρα είναι οι σάκοι του «Santa Run» στα Χανιά, παρά το γεγονός ότι η πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα άλλαξαν την μορφή των φετινών εκδηλώσεων.

    Μπορεί φέτος η μεγάλη γιορτή των Αη Βασίληδων να μην περιλαμβάνει παρελάσεις και μουσικά δρώμενα, ωστόσο το παραδοσιακό «Santa Run Chania», διοργανώθηκε με μια νέα πρωτότυπη μορφή και η συμμετοχή των πολιτών είναι πολύ μεγάλη .

   Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ -ΜΠΕ , ο πρόεδρος του σωματείου Santa Run Chania και αντιδήμαρχος Χανίων Γιάννης Γιαννακάκης, «με την δράση που επιλέξαμε για φέτος, όχι μόνο ντυνόμαστε Αη Βασίληδες αλλά γινόμαστε Αη Βασίληδες».

santa run

   Οι πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του δήμου και της αντιπεριφέρειας, στήριξαν την δράση και προμηθεύτηκαν σάκους του «santa run», τους οποίους αφού γέμισαν με δώρα τους επέστρεψαν στο σπίτι του Αη Βασίλη που για φέτος ήταν το Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου στο παλιό λιμάνι των Χανίων.

   Τα δώρα που συγκεντρώθηκαν και θα συγκεντρωθούν καθώς η δράση ολοκληρώνεται στις 7 Ιανουαρίου 2022, δίνονται σε ωφελούμενους της δομής του Κοινωνικού Παντοπωλείου που αντιμετωπίζουν δυσκολίες διαβίωσης και έχουν παιδιά.

   Παράλληλα κάθε σάκο ο δήμος, πριμοδοτεί με το ποσό των 15 ευρώ με τα χρήματα που συνολικά συγκεντρώνονται να δοθούν όπως και τα προηγούμενα χρόνια για την οικονομική στήριξη των σωματείων «ΕΛΕΠΑΠ», «ΚΗΦΑΜΕΑ»,» ΚΗΦΑΠ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ» και «ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ».

   Οι σάκοι που ετοίμασαν οι οργανωτές του Santa Run ήταν 1000 και διατέθηκαν σχεδόν όλοι καθώς από την πρώτη ημέρα που ξεκίνησε η δράση «αγκαλιάστηκε» από τους πολίτες κάθε ηλικίας.

   Όσοι μάλιστα δεν μπορούν να συμμετέχουν από κοντά, έχουν τη δυνατότητα να φτιάξουν τον ηλεκτρονικό σάκο τους «e-σάκο» και να στηρίξουν έμπρακτα τα παιδιά με θέματα υγείας.

santa run

   Φωτογραφικές αναμνήσεις του Santa Run

   Στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου εκτός από το σπίτι του Αη Βασίλη φιλοξενείται μέχρι και τις 9 Ιανουαρίου 2022 έκθεση φωτογραφίας με στιγμιότυπα από το 1ο Santa Run πριν από 10 χρόνια μέχρι και την τελευταία εκδήλωση το 2019.

   Η είσοδος του κοινού στην έκθεση πραγματοποιείται με ένδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού, νόσησης ή rapid test. Στον χώρο τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ