Σε καραντίνα οι εργαζόμενοι του "Βοήθεια στο Σπίτι" Νικηφόρου Φωκά

Σε καραντίνα οι εργαζόμενοι του "Βοήθεια στο Σπίτι" Νικηφόρου Φωκά

Μετά τα δύο θετικά κρούσματα κορωνοϊού στην υπηρεσία - Δεν διατρέχουν κίνδυνο οι ωφελούμενοι λέει η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ρεθύμνου

Σε προληπτική καραντίνα έχει τεθεί ομάδα εργαζομένων στο πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" του Δημοτικού Διαμερίσματος Νικηφόρου Φωκά στον Δήμο Ρεθύμνου, μετά την επιβεβαίωση δύο θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού μεταξύ των συναδέλφων τους.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ρεθύμνης, αμέσως μόλις έγιναν γνωστά τα δύο κρούσματα ενεργοποιήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα μετά συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ, ενώ οι ωφελούμενοι του προγράμματος δεν διατρέχουν κίνδυνο.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση της Κοινωνικής Υπηρεσίας τονίζονται τα εξής:

"Με αφορμή τη θετική διάγνωση στο τεστ κορωνοϊού δύο εργαζομένων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» του δημοτικού διαμερίσματος Νικηφόρου Φωκά, ο Δήμος Ρεθύμνης και η αρμόδια Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δρ. Άννα Ελευθεριάδου –Γκίκα ενημερώνουν τους δημότες για τις διαστάσεις του  γεγονότος  προκειμένου να αποφευχθεί ενδεχόμενη  ανησυχία.
Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δ.Ρ , όπως άλλωστε έχει πράξει πάντοτε μέχρι σήμερα, ενήργησε άμεσα  και με προσοχή, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα , ακολουθώντας τις ρητές οδηγίες και εντολές που υπαγορεύτηκαν από τον ΕΟΔΥ, ο οποίος έλαβε γνώση για την  εξέλιξη αυτή από την πρώτη στιγμή.

Όλη η ομάδα εργαζομένων τους συγκεκριμένου προγράμματος τέθηκε αμέσως προληπτικά σε καραντίνα. Οι ωφελούμενοι που εξυπηρετήθηκαν τις τελευταίες μέρες από το πρόγραμμα δεν διατρέχουν κανέναν  κίνδυνο, ούτε χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα, καθώς η επαφή τους με τις εν λόγω εργαζόμενες δεν ήταν στενή, ούτε μεγάλης διάρκειας και φυσικά έλαβε χώρα τηρώντας αυστηρά τα ενδεδειγμένα μέτρα προστασίας.

Η Κοινωνική Υπηρεσία έχει ήδη προβεί σε σύσταση ομάδας που θα αναπληρώσει για δυο εβδομάδες τις εργαζόμενες που τελούν υπό καραντίνα, έτσι ώστε να μην λείψει η φροντίδα κι η υποστήριξη στους ηλικιωμένους της περιοχής.  Για οποιαδήποτε πληροφορία ή αίτημα είναι στη διάθεση σας καθημερινά στο τηλέφωνο 2831032913 8:00 -9:00 π.μ και 2:00-3:00 μ.μ ή εναλλακτικά η τηλεφωνική «Γραμμή Βοήθειας» του δήμου μας 2831055243 08:00π.μ έως 08:00 μ.μ κάθε μέρα και τα Σαββατοκύριακα".

Φωτογραφία: pixabay

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ