Σενετάκης: Ο Αναπτυξιακός νόμος είναι το μέσο για να αλλάξει το παραγωγικό υπόδειγμα της χώρας

Σενετάκης: Ο Αναπτυξιακός νόμος είναι το μέσο για να αλλάξει το παραγωγικό υπόδειγμα της χώρας

Ξεκίνησε σήμερα η συζήτηση στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου

Ο βουλευτής ΝΔ Ηρακλείου  Μάξιμος Σενετάκης είναι ο εισηγητής για λογαριασμό της πλειοψηφίας του νέου Αναπτυξιακού νόμου.

Ενός πολύ σημαντικού νομοθετήματος, η συζήτηση του οποίου ξεκίνησε σήμερα στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου και θα ολοκληρωθεί με την ψήφιση του την ερχόμενη εβδομάδα.

Στην εισήγηση του κ. Σενετάκης σημείωσε ότι “ο Αναπτυξιακός νόμος συνιστά το νέο θεσμικό εργαλείο ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας” και το μέσο για να εφαρμοστεί στην πράξη το στρατηγικό σχέδιο μετατροπής του παραγωγικού υποδείγματος της χώρας.

Ο βουλευτής ΝΔ εξήγησε ότι ο ισχύων Αναπτυξιακός νόμος δεν ανταποκρίνεται στις παρούσες και μελλοντικές ανάγκες της ελληνικής οικονομίας και έπρεπε να αλλάξει, ώστε να περιλάβει επενδυτικά σχέδια με γνώμονα την ψηφιακή και πράσινη μετάβαση, την τεχνολογία, την έρευνα και την καινοτομία.

Έπρεπε να αλλάξει για να αποκεντρώσει την ανάπτυξη ενισχύοντας την ελληνική περιφέρεια στο πλαίσιο της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης.

Και το κυριότερο για να εισάγει διαδικασίες παροχής ενισχύσεων που θα εξαλείφουν την γραφειοκρατία, θα παρέχουν κίνητρα και θα αποπνέουν διαφάνεια.

Ο κ. Σενετάκης σημείωσε ότι ο νέος Αναπτυξιακός υπηρετεί τον στόχο της ανάπτυξης για όλους προβλέποντας πολύ συγκεκριμένες παρεμβάσεις που απαντούν σε πολύ συγκεκριμένα ζητήματα.
 
Πως, δηλαδή, ποια εργαλεία θα χρησιμοποιηθούν για να τονωθεί η ανάπτυξη. Που, δηλαδή σε ποιους τομείς θα δοθεί έμφαση, με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ελληνικής οικονομίας.
 
Ποιος, ποιοι, θεωρούνται ότι είναι σε θέση να οδηγήσουν το τρένο της ανάπτυξης και με ποια κίνητρα θα ενθαρρυνθούν να το κάνουν.
 
Ο κ. Σενετάκης κατέληξε ότι η ψήφιση του νόμου που  φιλοδοξεί να αλλάξει το παραγωγικό υπόδειγμα της χώρας, αναγνωρίζει με σαφή και πρακτικό τρόπο την έννοια του κινήτρου ως κινητήριο δύναμη κάθε ατομικής και συλλογικής ενέργειας και προσπάθειας.
 
Το πλήρες κείμενο της ομιλίας ΕΔΩ

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ