Σημαντικά ύψη βροχής στην Κρήτη άφησε πίσω της η κακοκαιρία "Μπάλλος"

Σημαντικά ύψη βροχής στην Κρήτη άφησε πίσω της η κακοκαιρία "Μπάλλος"

Σε ποιες περιοχές καταγράφηκαν τα 8 μεγαλύτερα ημερήσια ύψη βροχόπτωσης - Πάνω από 170 χιλιοστά βροχής σε περιοχές της Αθήνας το τελευταίο διήμερο

Σημαντικά ήταν και σήμερα τα ύψη βροχής που καταγράφηκαν στην Κρήτη και ενώ η κακοκαιρία "Μπάλλος" έκανε ιδιαίτερα αισθητό το πέρασμα της από το νησί μας.

Ειδικά τα ξημερώματα, σημειώθηκαν ισχυρά φαινόμενα με χαλαζοπτώσεις και έντονες βροχοπτώσεις σε αρκετά περιοχές, ενώ δεν έλειψαν και τα προβλήματα που όπως έγραψε το Cretalive,  άφησαν πίσω τους εξαιτίας της έντασης τους.

Σύμφωνα πάντως με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, μέχρι τις 18.00 το απόγευμα της Παρασκευής τα 8 μεγαλύτερα ημερήσια ύψη βροχόπτωσης σημειώθηκαν στην πλειονότητα στην δυτική Κρήτη, με τον Έλο Χανίων να συμπληρώνει 54 χιλιοστά βροχής...

1

 

Πάνω από 170 χιλιοστά βροχής σε περιοχές της Αθήνας το διήμερο από την κακοκαιρία «Μπάλλος»

Επιβεβαιώθηκαν οι προγνώσεις για ισχυρές βροχοπτώσεις στην Αττική από την κακοκαιρία «Μπάλλος», φαινόμενα τα οποία προκάλεσαν πληθώρα προβλημάτων στην πόλη των Αθηνών.

Στον χάρτη παρουσιάζεται η κατανομή της βροχόπτωσης στην Αττική, τα μεγαλύτερα αθροιστικά ύψη βροχής, σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, καθώς και τα περιγράμματα των περιοχών που κάηκαν στις πυρκαγιές του καλοκαιριού. Όπως φαίνεται σε αυτόν, το μεγαλύτερο ύψος βροχής από την αρχή του εικοσιτετράωρου της Πέμπτης 14/10 έως το απόγευμα της Παρασκευής 15/10 καταγράφηκε στα Πατήσια (181 χιλιοστά) και ακολούθησαν οι Αμπελόκηποι (174 χιλιοστά) και το Περιστέρι (170 χιλιοστά). Οι καμένες περιοχές δέχτηκαν μικρότερους όγκους νερού με εξαίρεση την περιοχή του Τατοΐου όπου η βροχή έφτασε τα 125 χιλιοστά.

1

 

Φωτογραφία από Keli Black από το Pixabay

 

Δείτε επίσης

Απομακρύνεται από την Κρήτη ο «Μπάλλος»

Έβρεξε σε όλη την Ελλάδα εκτός από το Καστελλόριζο

«Μπάλλος» στην Κρήτη: Σπίτια πλημμύρισαν - Παρασύρθηκαν ΙΧ - Ζημιές μετρούν κτηνοτρόφοι και αγρότες 

Με "άγριες" διαθέσεις και στην Κρήτη η κακοκαιρία "Μπάλλος"

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ