Σήμερα το αντίο στον Πρόεδρο της "Μικρής Βουλής", Νίκο Καμαρίτη

Newsroom
Newsroom

Πολυσχιδής προσωπικότητα, ταυτισμένος επί χρόνια με την ζωή της πόλης του Ηρακλείου και με ενεργό συμμετοχή στα κοινωνικά, αυτοδιοικητικά -πολιτικά δρώμενα αλλά και στο αναπτυξιακό γίγνεσθαι

Το τελευταίο αντίο σε μία σπουδαία μορφή του Ηρακλείου, το Νίκο Καμαρίτη, θα πουν σήμερα, συγγενείς και φίλοι, στις 16.00. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί από τον Ι.Ν. του Αγίου Τίτου, στο Ηράκλειο, ενώ η σορός του εκλιπόντος θα βρίσκεται στο ναό από τις 15.00. Η ταφή θα γίνει στα Σταυράκια.

Ο Νίκος Καμαρίτης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 χρόνων ύστερα από προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε. Ήταν γνωστός και πολύ αγαπητός Ηρακλειώτης Πολιτικός Μηχανικός, εργολάβος Δημοσίων Έργων, πρόεδρος της λεγόμενης "Μικρής Βουλής". Χαρισματικός, με ήθος, φιλότιμο, αξιοπρέπεια, πηγαίο χιούμορ, με εμπιστοσύνη στην φιλία και προσήλωση στην ιστορία της Κρήτης και στην τοπική παράδοση. Πολυσχιδής προσωπικότητα,ταυτισμένος επί χρόνια με την ζωή της πόλης του Ηρακλείου και με ενεργό συμμετοχή στα κοινωνικά, αυτοδιοικητικά -πολιτικά δρώμενα αλλά και στο αναπτυξιακό γίγνεσθαι. 

Ήταν από τους πρωτοπόρους στις ασφαλτοστρώσεις των κεντρικών οδών της πόλης αλλά και στην ενδοχώρα και το όνομα του έχει συνδεθεί με πρωτοπόρα έργα από το 1965.Σπουδαίο κρίνεται το έργο του στις στερεώσεις και αναπλάσεις εμβληματικών ιστορικών μνημείων,όπως πχ Ενετικών τειχών,τη διαμόρφωση και ανάδειξη του Δημοτικού χώρου της Όασης με τα κηποθέατρα,πάρκα,κ.α.

Ο Νίκος Καμαρίτης και μετά την συνταξιοδότηση του είχε “μεράκι”ένθερμο ενδιαφέρον για την πρόοδο της πόλης και της Κρήτης,και αυτό το “μεράκι” το μοιράστηκε με πολλούς άλλους παλιούς Ηρακλειώτες  που είχαν ιδρύσει την λεγόμενη “μικρή Βουλή” στο Δημοτικό κτήριο “Κνωσός” στα Λιοντάρια (δημοτικό Βιβλιοπωλείο σήμερα)που παλαιότερα λειτουργούσε και ως εστιατόριο όπου και γινόταν οι συνάξεις με μόνιμο πρόεδρο -ομόφωνα αποδεκτό τον Νίκο Καμαρίτη.

 

Δείτε επίσης:

"Εφυγε" ο Νίκος Καμαρίτης, η "ψυχή" της πόλης και πρωτοπόρος έργων στο παλιό Ηράκλειο

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ