Στη βουλή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μηχανικοί με τη γραφειοκρατία

Στη βουλή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μηχανικοί με τη γραφειοκρατία
Newsroom
Newsroom

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΜέΡΑ 25 Γιώργος Λογιάδης

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μηχανικοί με τη γραφειοκρατία έφερε με ερώτησή του στη βουλή, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΜέΡΑ25 Γιώργος Λογιάδης. Στην ερώτησή του ο ηρακλειώτης βουλευτής επισημαίνει:

"Σε επιστολή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Τμήματος Ανατολικής Κρήτης αναφέρονται τα ζητήματα γραφειοκρατίας που αποτελούν ένα καθημερινό φαινόμενο το οποίο αντιμετωπίζουν οι μηχανικοί. Καθυστερήσεις στη διεκπεραίωση διοικητικών πράξεων τόσο για μεγάλα όσο και για μικρά έργα προκαλούν οικονομικά προβλήματα στην τοπική κοινωνία.

Οι προτάσεις του ΤΕΕ/ΤΑΚ είναι απλές και μπορούν να ικανοποιηθούν με μία γενική εγκύκλιο προς όλες τις κρατικές και αυτοδιοικητικές υπηρεσίες.

Η ημερομηνία  που κάθε διοικητική πράξη πρωτοκολλήθηκε σε κρατική υπηρεσία να είναι κριτήριο προτεραιότητας για την αύξουσα σειρά διεκπεραίωσης της.

Η παρατήρηση και ο έλεγχος του φακέλου να μη γίνεται τμηματικά

Όταν ο συμπληρωμένος φάκελος επανυποβάλλεται  να διεκπεραιώνονται κατά προτεραιότητα.

Να σημειωθεί επίσης ότι χρειάζεται να επιλυθεί άμεσα το ζήτημα της ακραίας υποστελέχωσης των υπηρεσιών δόμησης της χώρας που δεν δύναται να ανταποκριθούν πλέον στον τεράστιο όγκο εκκρεμών υποθέσεων.

Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:

Θα προχωρήσετε στην έκδοση εγκύκλιου, που να τηρεί όσα αναφέρει το ΤΕΕ/ΤΑΚ;

Θα στελεχώσετε τις υπηρεσίες δόμησης;"

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ