Στην Κρήτη βρέθηκαν Έλληνες και Αμερικανοί φοιτητές, καθηγητές και ερευνητές

Στην Κρήτη βρέθηκαν Έλληνες και Αμερικανοί φοιτητές, καθηγητές και ερευνητές
Newsroom
Newsroom

Παρακολούθησαν το Θερινό Σχολείο του ΕΛΜΕΠΑ

Τις δομές του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Προστασίας & Παιδείας Μαλεβιζίου (Δ.Ο.Κ.Α.Π.ΠΑ.Μ.), επισκέφθηκε την 1η Ιουνίου ’22, το Θερινό Σχολείο που διεξάγεται στο ΕΛΜΕΠΑ, με θέμα «Health Communication & Health Inequalities Across the Health Professions in Greece and the U.S.A».

Οι Έλληνες και Αμερικανοί φοιτητές, καθηγητές και ερευνητές είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν τοπικούς φορείς, εργαζόμενους και φιλοξενούμενους στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) και στο Κέντρο Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) Γαζίου και να ενημερωθούν για την δράση και τα προγράμματα τους. Επίκεντρο της συνάντησης ήταν η διερεύνηση για υπαρκτούς και πιθανούς  δομικούς και κοινωνικούς παράγοντες που δυσχεραίνουν την προσφορά υπηρεσιών υγείας στους ηλικιωμένους.

Παρόντες στην συνάντηση ήταν η Αντιδήμαρχος  Διοίκησης, Κοινωνικής Πολιτικής, Εθελοντισμού και Επιχείρησης του Δήμου Μαλεβιζίου, κα Νίκη Ζερβού, η πρόεδρος του Δ.Ο.Κ.Α.Π.ΠΑ.Μ, κα Μαρία Βογιατζή, η προϊσταμένη του ΚΑΠΗ Γαζίου, κα  Χρυσούλα Κατσάπη, ο προϊστάμενος του ΚΗΦΗ, κος Γιώργος Παναγιωτάκης, η κοινωνική λειτουργός στο Κέντρο Κοινότητας, κα Λίνα Πελεκίδου καθώς και εκπρόσωποι των θαμώνων των κέντρων.

Σκοπός του προγράμματος «Health Communication & Health Inequalities Across the Health Professions in Greece and the U.S.A», είναι η διερεύνηση από τους εμπλεκόμενους ερευνητές, των παραγόντων που οδηγούν σε ανισότητες στον τομέα της πρόσβασης στην υγεία και στην υγειονομική-φαρμακευτική περίθαλψη βάση κοινωνικών παραγόντων και επηρεάζουν κυρίως τις γυναίκες, τους ηλικιωμένους, άτομα από προερχόμενα από χαμηλή κοινωνική-οικονομική θέση, εθνικές και φυλετικές μειονότητες, μετανάστες, πρόσφυγες, άτομα με αναπηρίες και άτομα που ανήκουν στην κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ. Οι διακρίσεις στον τομέα της υγείας είναι μία πραγματικότητα σε όλο τον κόσμο, και αποτελεί μία μεγάλη πρόκληση αλλά όχι είναι δυσεπίλυτο θέμα.

Δείτε περισσότερα ΕΔΩ

ΔΟΚΑΠΑΜ

ΔΟΚΑΠΑΜ

ΔΟΚΑΠΑΜ

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ