Στην Κρήτη για δύο μέρες ο Βασίλης Κοντοζαμάνης

Θα συναντηθεί με τους διοικητές των νοσοκομείων του νησιού και θα ενημερωθεί για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος

Διήμερη επίσκεψη την Δευτέρα και την Τρίτη, πραγματοποιεί στην Κρήτη ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του θα έχει συναντήσεις με την διοίκηση και τους διευθυντές στην 7η ΥΠΕ Κρήτης, θα επισκεφθεί  εμβολιαστικά κέντρα και θα έχει επαφές με τις διοικήσεις σε νοσοκομεία του νησιού, προκειμένου να συζητηθούν η πορεία των εμβολιασμών, η υλοποίηση του σχεδιασμού των προσλήψεων, η λειτουργία των νέων Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και άλλα μείζονα ζητήματα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Το  αναλυτικό πρόγραμμα της επίσκεψης του, έχει ως εξής:

ΔΕΥΤΕΡΑ 8/2/2021

09:25  Άφιξη στον κρατικό αερολιμένα Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης»

09:40  Αναχώρηση από αερολιμένα για την  Κεντρική Υπηρεσία της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης

09:50  Άφιξη στην 7η ΥΠΕ και επίσκεψη στο εμβολιαστικό κέντρο ΚΥ Ηρακλείου (συστεγάζεται με την 7η ΥΠΕ, 1ος όροφος)

10:00  Συνάντηση με Διοίκηση και Διευθυντές 7ης ΥΠΕ

11:30  Δηλώσεις προς τους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης

12:00  Αναχώρηση για Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου ΠΑ.Γ.Ν.Η

12:10  Άφιξη στο ΠΑΓΝΗ. Συνάντηση με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου

12:45  Αναχώρηση για το Γενικό Νοσοκομείο «Βενιζέλειο-Πανάνειο»

13:00  Άφιξη στο ΓΝ Βενιζέλειο-Πανάνειο. Συνάντηση με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου

13:45  Αναχώρηση  για το Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

14:45  Άφιξη στο Γ.Ν. Αγ. Νικολάου. Συνάντηση με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου

15:30  Αναχώρηση για Γ.Ν. Ρεθύμνου

17:30  Άφιξη στο Γ.Ν. Ρεθύμνου. Συνάντηση με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου

18.15  Αναχώρηση για Χανιά

20:00  Άφιξη στα Χανιά - Διανυκτέρευση

ΤΡΙΤΗ 9/2/2021

9:30  Άφιξη στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «Άγιος Γεώργιος». Συνάντηση με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου

10:30  Αναχώρηση για 2ο Κέντρο Υγείας Χανίων

10:40  Άφιξη στο 2ο Κέντρο Υγείας Χανίων (αστικού τύπου)

11:00  Αναχώρηση από ΚΥ Χανίων

Θα πρέπει να σημειωθεί πως τον κ. Κοντοζαμάνη στην επίσκεψή του αυτή στην Κρήτη θα συνοδεύουν ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου και ο Διευθυντής Ιατρικών Υπηρεσιώνς της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΕΚΑΒ Δημήτρης Πύρρου.

Βασίλης Κοντοζαμάνης

Σε σχετική ανακοίνωση του ΕΚΑΒ σημειώνονται τα εξής:

"Τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου και τη Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2020, θα πραγματοποιηθεί έκτακτη επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, του Γενικού Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Γιάννη Κωτσιόπουλου, του Προέδρου του ΕΚΑΒ Νίκου Παπαευσταθίου και του Διευθυντή Ιατρικών Υπηρεσιών του της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΕΚΑΒ Δημήτρη Πύρρου στις Υγειονομικές Δομές της Κρήτης.

Η επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, του Γ.Γ. Υπηρεσιών Υγείας αλλά και των υψηλόβαθμων στελεχών του ΕΚΑΒ, που πραγματοποιείται στα πλαίσια του απαιτούμενου συνεχούς ελέγχου της αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας του υγειονομικού προσωπικού της πρώτης γραμμής, τόσο των επιφορτισμένων για την υποδοχή ύποπτων και επιβεβαιωμένων περιστατικών Covid-19 των Υγειονομικών Σχηματισμών σε όλη την Ελλάδα όσο και των τοπικών δυνάμεων του ΕΚΑΒ, αποσκοπεί στη γενικότερη διατήρηση της εύρυθμης λειτουργίας όλων των δομών υγείας της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας κατά την αντιμετώπιση όλων των έκτακτων υγειονομικών αναγκών και κρίσεων που προκύπτουν.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, θα πραγματοποιηθούν σειρά συναντήσεων στην 7η Υγειονομική Περιφέρειας (ΥΠΕ), στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου ΠΑ.Γ.Ν.Η., στο Γενικό Νοσοκομείο «Βενιζέλειο-Πανάνειο», στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, στο Γ.Ν. Αγ. Νικολάου, στο Γ.Ν. Ρεθύμνου, στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «Άγιος Γεώργιος», στο Κέντρο Υγείας Χανίων (αστικού τύπου) αλλά και στο Παράρτημα του ΕΚΑΒ Κρήτης".

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ