Στην Ολλανδία εκπαιδευτικοί από το 10ο ΓΕΛ Ηρακλείου

Στην Ολλανδία εκπαιδευτικοί από το 10ο ΓΕΛ Ηρακλείου
Newsroom
Newsroom

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη κινητικότητα του προγράμματος Erasmus KA122 /Μαθησιακή κινητικότητα Εκπαιδευομένων και Προσωπικού, με τίτλο «Enough theory! Let’s take action for efficient learning and sustainable living!» και κωδικό 2021-1-EL01-KA122-SCH-000030682 , στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας από 09/05/2022 έως 15/05/2022. Τρείς εκπαιδευτικοί του 10 Γενικού Λυκείου Ηρακλείου,  η Αντωνάκη Ειρήνη, ο Μαρκάκης Βύρωνας και ο Μαρκατάτος Νικόλαος, παρακολούθησαν εκεί το σεμινάριο «21st Century Skills for Teachers and Students» από τον εκπαιδευτικό φορέα Europass Teacher Academy.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση:

Στόχοι του σεμιναρίου για τους εκπαιδευτικούς ήταν:

  1. Να αποκτήσουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για την ενσωμάτωση των ικανοτήτων τους στη διδασκαλία τους
  2. Να καθοδηγούν τους μαθητές πως να κατανοούν το νόημα και τη συνάφεια ορισμένων θεμάτων στο σχολείο.
  3. Να σχεδιάζουν μαθήματα χρησιμοποιώντας μεθόδους διδασκαλίας οι οποίες στοχεύουν στη βελτίωση των γνώσεων αλλά και των δεξιοτήτων των μαθητών.
  4. Να εκτιμούν τις διαφορές μεταξύ των διαφορετικών μεθόδων διδασκαλίας (task-based learning, project-based learning, the flipped classroom)
  5. Να κατασκευάζουν εξατομικευμένες δραστηριότητες για τους μαθητές χρησιμοποιώντας αυτές τις μεθόδους, με βάση συγκεκριμένους μαθησιακούς στόχους του αντικειμένου τους.

Επίσης, μέσω της παραπάνω κινητικότητας, οι εκπαιδευτικοί γνώρισαν συναδέλφους από Ισπανία, Πορτογαλία, Μάλτα και Κύπρο που συμμετείχαν στο σεμινάριο και αντάλλαξαν εκπαιδευτικές εμπειρίες και καλές πρακτικές ενώ δημιουργήθηκαν και επικοινωνιακοί δεσμοί με στόχο την ανάπτυξη μελλοντικών ευρωπαϊκών συνεργασιών. Έτσι, βελτίωσαν τις γλωσσικές τους δεξιότητες, αναγνώρισαν τις ομοιότητες και τις διαφορές με άλλα ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά συστήματα αλλά επανεκτίμησαν και την αξία του αλληλοσεβασμού,  της πολυπολιτισμικότητας και της συνεργασίας. 

 

Τέλος, μέσω του σεμιναρίου αλλά και στον ελεύθερό τους χρόνο, οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην πόλη του Άμστερνταμ, να απολαύσουν μια κρουαζιέρα στα κανάλια του, να επισκεφτούν τους εντυπωσιακούς ανεμόμυλους στο Zaanse Schans και το αντίστοιχο μουσείο, να θαυμάσουν τους φημισμένους κήπους του Keukenhof και να γνωρίσουν την ιδιαίτερη κουλτούρα και τον τρόπο ζωής των Ολλανδών.

Οι εκπαιδευτικοί επέστρεψαν από το πρόγραμμα Erasmus+ γεμάτοι με θετικές εμπειρίες που θα μοιραστούν με τους συναδέλφους αλλά και με τους μαθητές τους".
 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ