Στο Αρκαλοχώρι ο γ.γ. του Υπουργείου Εσωτερικών

Στο Αρκαλοχώρι ο γ.γ. του Υπουργείου Εσωτερικών

«Αναμένονται οικίσκοι. Κατά την άποψή μου, λίγοι θα πρέπει να επιλέξουν αυτήν τη λύση, καθώς υπάρχει η δυνατότητα οι άνθρωποι αυτοί να στεγαστούν με ασφάλεια σε καταλύματα στο Ηράκλειο»

Στις πληγείσες από τον σεισμό περιοχές του Ηρακλείου βρίσκεται σήμερα ο γγ Εσωτερικών και Οργάνωσης, Μιχάλης Σταυριανουδάκης, ο οποίος έφτασε νωρίς το πρωί στο Αρκαλοχώρι, προκειμένου να δει από κοντά την κατάσταση που επικρατεί και να ενημερωθεί για τις δράσεις που αναπτύσσονται για την αντιμετώπιση των αναγκών των σεισμόπληκτων.

Ο κ. Σταυριανουδάκης ενημερώθηκε από τον δήμαρχο Μινώα Πεδιάδος, Μ. Φραγκάκη, και εκτός από την επίσκεψη στο συντονιστικό κέντρο και το κέντρο φιλοξενίας που έχει στηθεί στο εκθεσιακό κέντρο Αρκαλοχωρίου, επισκέφθηκε σημεία του Αρκαλοχωρίου που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές από τον σεισμό της περασμένης Δευτέρας. Όπως δήλωσε, η κυβέρνηση έχει καθημερινή παρουσία και ενημέρωση για το τι συμβαίνει στην περιοχή. «Ήρθα και εγώ εκ μέρους του υπουργείου Εσωτερικών να στηρίξω τους δήμους που έχουν πληγεί αλλά και τα φυσικά πρόσωπα ή τις επιχειρήσεις, ούτως ώστε να μπορέσουμε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα και να αποκατασταθούν οι ζημιές», δήλωσε.

Ο γγ Εσωτερικών και Οργάνωσης ανέφερε ότι ο κρατικός μηχανισμός -όπως και στις φωτιές πριν από λίγο καιρό- κινήθηκε άμεσα και ήδη έχουν ενεργοποιηθεί οι χρηματοδοτήσεις τόσο προς τους φορείς όσο και προς τα νομικά πρόσωπα που είναι οι επιχειρήσεις, για τις οποίες θα εφαρμοστεί η ίδια πλατφόρμα αρωγής.

Επίσης, ο κ. Σταυριανουδάκης τόνισε: «Αναμένονται οικίσκοι για όσους θα επιλέξουν να μείνουν μέσα σε αυτούς. Κατά την άποψή μου, λίγοι θα πρέπει να επιλέξουν αυτήν τη λύση, καθώς με το προγραμμα "Εστία" υπάρχει η δυνατότητα οι άνθρωποι αυτοί να στεγαστούν με ασφάλεια σε καταλύματα στο Ηράκλειο, για το μεταβατικό στάδιο της αποκατάστασης των οικιών τους».

Τέλος, είπε ότι συζήτησε με τον δήμαρχο Μινώα Πεδιάδος για τη βοήθεια που απαιτείται τόσο σε οικονομικό επίπεδο όσο και και σε έμψυχο δυναμικό, με δεδομένο -όπως επεσήμανε- ότι ως έκτακτη ανάγκη πρέπει να παρακαμφθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και να μπορέσει σύντομα να αποκτήσει ο τόπος την κανονική ζωή του με ασφάλεια και με ένα πνεύμα πιο οργανωμένο. «Ο σεισμός ίσως δημιούργησε νέες ανάγκες πιο σύγχρονες και εκεί θα πρέπει να σταθεί και η δημοτική Αρχή, για να μπορέσει να προχωρήσει σε αλλαγές που θα είναι χρήσιμες για τις επόμενες γενιές» πρόσθεσε ο κ. Σταυριανουδάκης.

 

 

Δείτε επίσης:

Στο "περίμενε" τα κοντέινερ έως ότου βρεθούν οι χώροι για την τοποθέτησή τους

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δ. Αρχανών - Αστερουσίων και περιοχές του Δ. Χερσονήσου

Εν αναμονή των πρώτων οικίσκων οι σεισμόπληκτοι

Έως και 400 άτομα μπορούν να φιλοξενηθούν σε διαμερίσματα στο Ηράκλειο 

Σεισμός: Στα 1.331 τα μη κατοικήσιμα σπίτια

"Σκοτεινιάζει" ο καιρός - Αγωνία για τους σεισμόπληκτους

Ετοιμάζουν 60 κρεβάτια στο Κλειστό Αρκαλοχωρίου

"Θεριεύει" και πάει το κύμα αλληλεγγύης για τους σεισμόπληκτους

"Το Αρκαλοχώρι δεν βούλιαξε, αλλά …ψήλωσε και θα το δείτε"!


 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ