Στο δάσος του Σελάκανου ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου

Στο δάσος του Σελάκανου ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου

Την Κυριακή 24 Οκτωβρίου

Την Κυριακή 24 Οκτωβρίου ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου θα πραγματοποιήσει εύκολη κυκλική πεζοπορία φυσιολατρικού ενδιαφέροντος στο δάσος του Σελάκανου. 

Όπως αναφέρει: "Η πεζοπορία μας θα ξεκινήσει απ’ τον γραφικό ομώνυμο οικισμό. Θα περιπλανηθούμε στο μαγευτικό πευκοδάσος, που καλύπτεται από τραχεία πεύκη, αλλά και πρίνους, κυπαρίσια, σφεντάμους, ένα σημαντικό οικοσύστημα ενταγμένο στο δίκτυο Natura και ο μεγαλύτερος μελισσοπαραγωγικός τόπος της Κρήτης. Το περπάτημα μέσα στο δάσος από γραφικά μονοπάτια, δίπλα σε επιβλητικά φαράγγια και πηγές με τρεχούμενο νερό, θα αποζημιώσει κάθε περιπατητή κι είναι ιδανική για νέα μέλη, οικογένειες με παιδιά καθώς δεν απαιτεί ιδιαίτερη πείρα ή εξοπλισμό.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: από Άγιο Νικόλαο, από την οδό Καραμανλή 24 (S/M Βασιλόπουλος) στις 8:00 .το πρωί. Η μεταφορά μας στην αφετηρία θα γίνει με Ι.Χ. με μάσκα και με τα προβλεπόμενα μέτρα  ασφαλείας. Οι επιβάτες να είναι εμβολιασμένοι ή να έχουν κάνει rapid test. Καταβολή αντίτιμου 5 € στον οδηγό του οχήματος. Τα αυτοκίνητα από Άγιο Νικόλαο θα ακολουθήσουν τη διαδρομή από Καλό Χωριό-Πρίνα-Μάλλες. Όσοι έρχονται από Ιεράπετρα να είναι στην είσοδο του οικισμού του Σελάκανου στις 9:00 .

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 4 ώρες (χωρίς τις απαραίτητες στάσεις)

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ:1

ΑΡΧΗΓΟΣ: Λεωνίδας Κλώντζας (τηλ 6944782507)

Περισσότερες πληροφορίες, βίντεο, φωτογραφίες για την περιοχή, όροι συμμετοχής, εξοπλισμός στο blog του Συλλόγου https://orsian.blogspot.com/p/25.html

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Λασίθι

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ