Στο δημαρχείο Πλατανιά 25 νέοι από τη Μητρόπολη της Νέας Ζηλανδίας

Newsroom
Newsroom

Βασικός στόχος της παραμονής της αποστολής στην Κρήτη είναι και η διασύνδεσή με όλα όσα έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια του Β’Παγκοσμίου Πολέμου

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημαρχείο στο Γεράνι μεταξύ του Δημάρχου Πλατανιά κ Μαλανδράκη Γιάννη και 25 νέων από την Ιερά Μητρόπολη Νέας Ζηλανδίας,  συνοδευόμενοι  από το  Μητροπολίτη κ.κ.Μύρωνα (Κτιστάκη).

Η Ιερά Μητρόπολις Νέας Ζηλανδίας είναι μία από τις Ορθόδοξες Μητροπόλεις που ανήκουν στο Οικονομικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως και έχει χαρακτηρισθεί ως Ιεραποστολική. Βασικός στόχος της παραμονής της αποστολής στην Κρήτη, πέρα από τη γνωριμία με την Ορθόδοξία και την Εκκλησία της Κρήτης, καθώς και τον πολιτισμό της Μεγαλονήσου, είναι και η διασύνδεσή  με όλα όσα έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια του Β’Παγκοσμίου Πολέμου, με τη συμμετοχή 700 εθελοντών Μαορί, οι οποίοι ήταν ενταγμένοι στο 28ο Τάγμα Πεζικού, Τμήμα του 2ου Νεοζηλανδικού Εκστρατευτικού Σώματος, που είχε κληθεί να υπερασπιστεί την Βρετανική στρατιωτική βάση κατά της Μάχης της Κρήτης (Μάλεμε).

Πλατανιάς φοιτητές

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Νέας Ζηλανδίας κ.κ. Μύρων, αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για τη φιλοξενία, αναφέρθηκε στους σκοπούς του Προγράμματος, το οποίο υποστηρίζεται από τη Γενική Γραμματεία Aπόδημου Ελληνισμού και σημείωσε την σημασία που έχει το Πρόγραμμα για τα νέα αυτά παιδιά της Μητροπόλεως του.

Πλατανιάς φοιτητές

Ο  Δήμαρχος Πλατανιά κ Μαλανδράκης Γιάννης χαρακτηριστικά ανέφερε “...είναι πολύ σημαντικό που δίνεται η ευκαιρία σε νέους από τη Νέα Ζηλανδία, οι οποίοι είναι απόγονοι μαχητών που είχαν κληθεί να υπερασπιστούν την Κρήτη, να γνωρίσουν τον τόπο που έχασαν τη ζωή τους οι πρόγονοι τους και συγχρόνως να ανακαλύψουν από κοντά όλα αυτά  και τις  ομορφιές του τόπου  μας...”

Τέλος ο κ Μαλανδράκης ευχαρίστησε την Ξενοδοχειακή Μονάδα “ΓΕΡΑΝΙΩΤΗ”, για την  δωρεάν  προσφορά  γεύματος  στους επισκέπτες. 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ