Στο "κόκκινο" οι παιδικές ιώσεις - "Η γρίπη ήρθε νωρίτερα"

Ελένη Μπουρμά
Ελένη Μπουρμά

Οξύ το πρόβλημα αλλά αναμενόμενο, σύμφωνα με τη Διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, κ. Γ. Βλαχάκη

Στην προ Covid εποχή επανήλθαν οι ζωές μας, μαζί και οι παιδικές ιώσεις αλλά και οι νοσηλείες στα νοσοκομεία.

Μόνο που τώρα άλλαξε και η βιολογία των λοιμώξεων αυτών, δηλαδή εμφανίστηκαν πλέον πιο νωρίς και με μεγαλύτερη ένταση, μετά τα απανωτά lockdown, την περίοδο της πανδημίας, και τον πολύμηνο εγκλεισμό.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Cretalive η Διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής του Βενιζέλειου νοσοκομείου, κ. Γεωργία Βλαχάκη, το πρόβλημα έχει φανεί πιο οξύ, καθώς οι ιώσεις με τις μάσκες και τον εγκλεισμό, είχαν εξαλειφθεί.

"Τώρα, που τα παιδιά έβγαλαν τις μάσκες, το πρόβλημα φαίνεται ότι είναι πιο μεγάλο, αλλά ουσιαστικά ζούμε αυτό που συζητούσαμε την περίοδο της Covid', τόνισε η κ. Βλαχάκη, η οποία, πάντως, εμφανίστηκε καθησυχαστική.

Επισήμανε, ωστόσο, ότι στα 'φόρτε' τους είναι οι αναπνευστικές λοιμώξεις, οι πνευμονίες και, φυσικά, η γρίπη που "ήρθε" νωρίτερα από ότι τα προηγούμενα χρόνια.

"Συνήθως, βλέπαμε ότι η γρίπη εμφανιζόταν κατά τον Φεβρουάριο με Μάρτιο. Φέτος, για όλους αυτούς τους λόγους, εμφανίστηκε νωρίτερα. Είναι κάτι που περιμέναμε", σημείωσε η γιατρός.

Επίσης, αυξημένες σε ποσοστό 100% είναι και οι νοσηλείες παιδιών στην Παιδιατρική Κλινική του Βενιζελείου, ωστόσο και αυτό είναι κάτι αναμενόμενο. "Σε σύγκριση με τα χρόνια της πανδημίας, σίγουρα, έχουμε κατακόρυφη αύξηση των νοσηλειών. Όμως, αν το δούμε σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, προ Covid δηλαδή, είναι κάτι φυσικό", ανέφερε.

Πάντως, "μαγικές" λύσεις για την προστασία των παιδιών μας δεν υπάρχουν. Εκτός από τη σχολαστική υγιεινή των χεριών, που και αυτή  συνήθως "πάει περίπατο" καθώς τα παιδάκια βρίσκονται σε κλειστούς χώρους και οι ιώσεις κάνουν "πάρτι"...

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο 
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ