Στο νοσοκομείο διευθυντής σχολείου, μετά από "σύγκρουση" με γονέα

Στο νοσοκομείο διευθυντής σχολείου, μετά από "σύγκρουση" με γονέα

Ο διευθυντής έχει επίσης δεχτεί μήνυση από γονείς αρνητές των self tests

Αντιμέτωπος με δύο "μέτωπα" είναι διευθυντής Επαγγελματικού Λυκείου στο Ηράκλειο που πέρασε σήμερα το κατώφλι του νοσοκομείου
Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες στον χώρο του σχολείου βρέθηκαν ενήλικες εξωσχολικοί, προκάλεσαν φασαρία, εκτόξευσαν απειλές σε βάρος των καθηγητών και στο σημείο κλήθηκε η αστυνομία. 

Σήμερα, το θέμα συνεχίστηκε όταν κάποιος πήγε στο σχολείο, επιτέθηκε στον διευθυντή και εκείνος κατέληξε στο νοσοκομείο! Το θέμα έχει πάρει, πια, το δρόμο της Δικαιοσύνης, ενώ να σημειωθεί ότι σήμερα το σχολείο ήταν υπό κατάληψη.

«Είναι εξοργιστικό αυτό το περιστατικό, ξεπερνάει κάθε όριο», σχολίαζε στο Cretalive ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου, κ. Γιάννης Καραγιαννίδης.
Ακόμα, στο ίδιο σχολείο, γονείς που αρνούνται να κάνουν self tests τα παιδιά τους υπέβαλαν μήνυση. Όπως είναι γνωστό, αν δεν προσκομίσει ο μαθητής βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος, τότε παίρνει απουσία.
Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό στην Κρήτη και όλα συμβαίνουν μόλις την πρώτη βδομάδα που άνοιξαν τα Λύκεια.

Μιλώντας νωρίτερα στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο κ. Καραγιαννίδης επεσήμανε ότι στο Ηράκλειο οι περιπτώσεις γονιών που αρνούνταν να κάνει το παιδί τους self test, ήταν τέσσερις στον αριθμό. Οι περιπτώσεις αυτές, όπως είπε, αφορούν σχολικά συγκροτήματα εντός της πόλης.

"Είναι σαφή τα πράγματα και φαίνεται από την εξέλιξη των γεγονότων η αναγκαιότητα αυτού του μέτρου (self test). Εντοπίσαμε περιπτώσεις μαθητών που ήταν οι περισσότεροι ασυμπτωματικοί. Προσπαθούμε να προλάβουμε καταστάσεις. Φανταστείτε αυτά τα παιδιά να συνέχιζαν κανονικά να πηγαίνουν σχολείο αυτές τις μέρες, πόσα κρούσματα θα είχαμε"  υπογράμμισε ο κ. Καραγιαννίδης.

Φωτογραφία αρχείου: EUROKINISSI
 

Δείτε επίσης:

Λύκεια: Self tests, αρνητές και μηνύσεις

Μήνυση από γονείς στην Κρήτη που δεν θέλουν να κάνουν το self test στα παιδιά τους

Καταλήψεις και κορωνοϊός κλείνουν τμήματα σχολείων στην Κρήτη
Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ