Στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας η Μ. Γκάγκα: Τι είπε για την αναβάθμισή του

Newsroom
Newsroom

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι κάτοικοι

Το Νοσοκομείο Ιεράπετρας επισκέφθηκε την Τρίτη η αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα κατά τη διάρκεια της περιοδείας της σε νοσηλευτικά ιδρύματα της Κρήτης. Στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας συμμετείχε σε σύσκεψη με τους φορείς η οποία και ολοκληρώθηκα χωρίς να υπάρξει κάποια συγκεκριμένη δέσμευση για το αίτημα της αναβάθμισης του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Σύμφωνα με το Radiolasithi.gr, η κ. Γκάγκα ανέφερε πως βρίσκεται στο νοσοκομείο για να συζητήσει διά ζώσης τα προβλήματά του και να διαπιστώσεις από κοντά τις ανάγκες του.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας τόνισε πως στόχος για το Νοσοκομείο είναι η αναβάθμιση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ενώ παράλληλα βρίσκεται ακόμα υπό μελέτη ο νέος χάρτης υγείας στον οποίο θα αποτυπώνεται πως θα συνδέονται όλα τα Νοσοκομεία με πρωτοβάθμιες και τριτοβάθμιες μονάδες υγείας.

«Αυτό που θέλουμε είναι ο κάθε ασθενής να γνωρίζει πως σε όποια δομή κι αν βρεθεί το πρόβλημά του θα λυθεί», τόνισε η κα Γκάγκα, προσθέτοντας πως είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει ένα προτυποποιημένο σύστημα μεταφοράς ασθενών που θα εξυπηρετεί όλους με ασφάλεια.

Στον χάρτη υγείας θα φανεί και ο αριθμός των κλινών και κλινικών του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, στοιχεία για τα οποία απέφυγε να απαντήσει η Υπουργός, αναφέροντας παράλληλα πως δεν είναι βέβαιο πως ο χάρτης αυτός θα είναι έτοιμος να παρουσιαστεί πριν τις επερχόμενες εκλογές.

Παράλληλα ανέφερε πως αναβάθμιση για το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας θα σημαίνει να μπορεί να μπορεί να διαχειρίζεται όλα τα επείγοντα και χρόνια νοσήματα (π.χ χημειοθεραπείες) χωρίς να χρειάζεται μεταφορά ασθενών, κάτι το οποίο έθεσε και ως στόχο.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους κατοίκους

Κατά την άφιξη της Μ. Γκάγκα στο Νοσοκομείο κάτοικοι της Ιεράπετρας πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Νοσοκομείο Ιεράπετρας κινητοποίηση

Η ξαφνική επίσκεψη τη αναπληρωτή υπουργού που γνωστοποιήθηκε μια ημέρα νωρίτερα, έδωσε την ευκαιρία σε φορείς και πολίτες της περιοχής να εκφράσουν την αντίδρασή τους στην πολύ κακή κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί το Νοσοκομείο και την πρόθεση της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας να προχωρήσει στην περαιτέρω υποβάθμισή του.

Στο Νοσοκομείο υπήρχε και διακριτική αστυνομική παρουσία.

Κεντρική φωτογραφία via radiolasithi.gr

 

Διαβάστε επίσης:

Η αιφνιδιαστική επίσκεψη Γκάγκα φέρνει αντιδράσεις

Μ. Γκάγκα: "Τα προβλήματα του ΕΣΥ δεν θα λυθούν από τη μια μέρα στην άλλη"

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Λασίθι

Πηγή: radiolasithi.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ