Στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο οι Αγωνιστικές Κινήσεις εκπαιδευτικών

Στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο οι Αγωνιστικές Κινήσεις εκπαιδευτικών

Η κινητοποίηση έχει προγραμματιστεί για τις 18:30 στην Πλατεία Ελευθερίας

Στη σημερινή πανεκπαιδευτική πανελλαδική κινητοποίηση συμμετέχει και η παράταξη "Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών". Το συλλαλητήριο στο Ηράκλειο έχει προγραμματιστεί για τις 18:30 στην Πλατεία Ελευθερίας, με τη συμμετοχή δασκάλων και καθηγητών. 

Στη σχετική ανακοίνωση της παράταξης επισημαίνονται τα εξής:

"Οι  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ καλούν όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες εκπαιδευτικούς της προσχολικής αγωγής, της  Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας εκπαίδευσης στα απογευματινά συλλαλητήρια την Τετάρτη 15 του Σεπτέμβρη. 

Οργανώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης που εντείνει την επίθεσή της στο δικαίωμα των μαθητών στις σπουδές και στο δικαίωμα των εκπαιδευτικών στη μόνιμη και σταθερή εργασία ,  στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και στα δημοκρατικά δικαιώματα.

Απέχουμε από κάθε διαδικασία αυτοαξιολόγησης-αξιολόγησης.

Προετοιμάζουμε τους όρους για την οργάνωση απεργίας στην αρχή της σχολικής χρονιάς με την προοπτική κλιμάκωσης του απεργιακού αγώνα για την ανατροπή της αντιδραστικής κυβερνητικής πολιτικής στο χώρο της εκπαίδευσης.

Ανατροπή της αξιολόγησης, της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και της Τράπεζας Θεμάτων, της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας και των διαγραφών.

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των νόμων 4823 (αξιολόγηση), 4692 (Τράπεζα Θεμάτων), 4763 (Τεχνική Εκπαίδευση – κατάρτιση), 4777 (Πανεπιστημιακή Αστυνομία – Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής) – Κάτω η επίθεση της τηλε-«εκπαίδευσης»! Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και την απεργία!
ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ– Όχι στις αναστολές εργασίας, τις απολύσεις και τις περικοπές μισθού. 
ΜΑΖΙΚΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ. ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ
Παλεύουμε για δουλειά – σπουδές – ελευθερίες".

Δείτε εδώ τις θέσεις της παράταξης για τα ζητήματα των εκπαιδευτικών

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ