Στους δρόμους με τις μαγειρικές μπλούζες

Στους δρόμους με τις μαγειρικές μπλούζες

Κινητοποίηση Μαγείρων και Ζαχαροπλαστών

Κινητοποίηση - διαμαρτυρία πραγματοpoίησε στο Ηράκλειο το Σωματείο Μαγείρων και Ζαχαροπλαστών του νομού, με τους συμμετέχοντες να φορούν το "σήμα κατατεθέν" του κλάδου, την μαγειρική μπλούζα. 

Στο επίκεντρο της κινητοποίησης, που ξεκίνησε με συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο, οι εξελίξεις στα εργασιακά και οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού. Οι συμμετέχοντες πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας, ενώ αντιπροσωπεία τους είχε συνάντηση και με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη. 
Ο κ. Αρναουτάκης υπενθύμισε πως η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει τους εργαζομένους στον τουρισμό, σημειώνοντας πως είναι θετικό ότι επιδοτείται η εργασία κι όχι η ανεργία, ενώ επεσήμανε πως θα προωθήσει τα αιτήματα του Σωματείου.     Αρναουτάκης μάγειρες


"Είμαστε στο τέλος μιας υγειονομικής κρίσης και στην αρχή μιας οικονομικής. Κι αν δεν παρθούν μέτρα για την απασχόληση, από τον Οκτώβριο η κρίση θα γίνει κοινωνική", υπογράμμισε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Στέλιος Βοργιάς και συνέχισε λέγοντας: "Οι αγώνες θα συνεχιστούν όσο τα μέτρα είναι ασαφή, όσο παγιώνονται αντεργατικά μέτρα όπως η εκ περιτροπής εργασία, κι όσο χιλιάδες εργαζόμενοι μένουν εκτός του πλαισίου στήριξης"

Από την πλευρά του ο Νεκτάριος Μωυσακης, γενικός γραμματέας του Σωματείου Μαγειρων και Ζαχαροπλαστών δήλωσε: "Ο κλάδος μας πλήττεται από την πανδημία και πρέπει να διεκδικήσουμε αυτά που μας αναλογούν. Στα ξενοδοχεία υπάρχει ένα θολό τοπίο. Μεγαλύτερη ανασφάλεια υπάρχει στον επισιτισμο.Η κατάσταση είναι  αβέβαιη και χαοτική, χειρότερη από αυτή που ακούτε.Οι συνάδελφοι μας δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει.Τα μέλη του Σωματείου μας είναι πάνω από 2.000"

"Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν δεν καλύπτουν τους εποχικά εργαζόμενους. Θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας", ανέφερε ο Νίκος Κοκολακης, Πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων νομού Ηρακλείου, ενώ ο Τάσος Παπαδάκης Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγειρων Κρήτης επεσήμανε:  "εύχομαι τα πράγματα και τα θέματα που έχουν προκύψει να βρουν τον καλύτερο δρόμο, ώστε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των συναδέλφων". 

 

Μάγειρες κινητοποίηση

 

Μάγειρες κινητοποίηση

 

Αρναουτάκης μάγειρες

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ