Συνάντηση Χαριτάκη με τον Περιφερειάρχη Κρήτης

Newsroom
Newsroom

Η εξασφάλιση μέσων για την ενίσχυση παραγωγής έργου από τις δημοτικές Υπηρεσίες, που πάσχουν από μεγάλη έλλειψη προσωπικού, αποτελεί προτεραιότητα για τη «Συνεργασία Δημοτών».

Η χρηματοδότηση κρίσιμων έργων υποδομής καθώς και η εξέλιξη στην ωρίμανση έργων του Δήμου Αγίου Νικολάου ενταγμένων σε προγράμματα και η διεκδίκηση νέων χρηματοδοτήσεων για άλλα, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που είχαν, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγίου Νικολάου – επικεφαλής του συνδυασμού «Συνεργασία Δημοτών» Θωμάς Χαριτάκης, με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, κατά τη συνάντησή τους στην Περιφέρεια Κρήτης, στο Ηράκλειο.

Ο κ. Χαριτάκης ενημέρωσε τον κ. Αρναουτάκη, ότι θεωρεί επιβεβλημένη τη συνεργασία του Δήμου με τον αναπτυξιακό Οργανισμό «Δαίδαλος Α.Ε.» και τη συμμετοχή του Δήμου στο μετοχικό κεφάλαιο του μόλις καταστεί εφικτό – στόχο που θα θέσει ως δημοτική αρχή, εφόσον κερδίσει την πλειοψηφία στις δημοτικές εκλογές.

Η εξασφάλιση μέσων για την ενίσχυση παραγωγής έργου από τις δημοτικές Υπηρεσίες, που πάσχουν από μεγάλη έλλειψη προσωπικού, αποτελεί προτεραιότητα για τη «Συνεργασία Δημοτών».

Ο κ. Χαριτάκης ζήτησε ενημέρωση από τον Περιφερειάρχη για την προοπτική χρηματοδότησης και την εξέλιξη σειράς ζωτικών έργων, όπως την κατασκευή του δικτύου ύδρευσης προς Ελούντα και Κριτσά, από το φράγμα Αποσελέμη,την ανάγκη εξασφάλισης χρηματοδότησης για το νέο σχολικό συγκρότημα του Αγίου Νικολάου στη Μεσοράχη και του Δημοτικού Σχολείου στο Σίσι, την προκήρυξη και κατασκευή της παράκαμψης του Σχίσματος Ελούντας, την ωρίμανση και προκήρυξη των μελετών των έργων που εντάχθηκαν στις Βιώσιμες Αστικές Αναπλάσεις και αφορούν εξαιρετικά κρίσιμες παρεμβάσεις (Ανάπλαση του Παραλιακού Δρόμου Αγίου Νικολάου,της Πλατείας Σχίσματος καιτην ολοκλήρωση του 2ου Βρεφονηπιακού Σταθμού Αγίου Νικολάου).

Τέλος, ο κ. Χαριτάκης εξέφρασε στον Περιφερειάρχη το ενδιαφέρον του συνδυασμού του - γεγονός που διατυπώνει και στο πρόγραμμά του - για την προώθηση του πολεοδομικού σχεδιασμού του Δήμου, τόσο όσον αφορά την επέκταση του σχεδίου Πόλεως Αγίου Νικολάου, τις πολεοδομικές εκκρεμότητες του σχεδίου πόλεως της Νεάπολης, τη τροποποίηση των αρχαιολογικών ζωνών στο Ίστρον, αλλά και την εκ νέου εκκίνηση για την εκπόνηση, συμπλήρωση και ολοκλήρωση των πολεοδομικών μελετών των οικισμών του Δήμου Αγίου Νικολάου, που έχουν παγώσει εδώ και δεκαετίες, προκαλώντας σοβαρές κοινωνικές και οικονομικές στρεβλώσεις στην περιφέρεια του Δήμου Αγίου Νικολάου.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Λασίθι

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ