Συνάντηση Μαμουλάκη - Αλιφιεράκη

Συνάντηση Μαμουλάκη - Αλιφιεράκη

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Μανώλη Αλιφιεράκη είναι τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ν. Ηρακλείου και αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Χάρης Μαμουλάκης.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν τις τοπικές επιχειρήσεις, το αντίκτυπο της οικονομικής ύφεσης και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, τα κυβερνητικά μέτρα που έχουν ληφθεί, καθώς και οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Μανώλης Αλιφιεράκης ανέφερε: «Ήταν μια εποικοδομητική συνάντηση με σκοπό να συζητήσουμε τα προβλήματα της επιχειρηματικότητας, ειδικά αυτή την περίοδο, κατά την οποία περνάμε την μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων δεκαετιών. Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα, θα περάσουμε ακόμα πιο δύσκολες καταστάσεις και πρέπει όλοι μαζί να συμπορευτούμε, κυρίως τα κόμματα, οι τοπικοί φορείς και όλοι εμείς που ασχολούμαστε με την επιχειρηματικότητα, έτσι ώστε να έχουμε μια κοινή πορεία πλεύσης, να διεκδικούμε αυτά που πραγματικά πρέπει να παρέχονται στις επιχειρήσεις αυτή σε αυτή τη δύσκολη φάση. Όλα τα επιμελητήρια της χώρας, σε ένα κοινό έγγραφο, μιλάμε για μη επιστρεπτέα προκαταβολή, μιλάμε για ενίσχυση του τουριστικού πακέτου σε ένα πολύ σημαντικό βαθμό κι όχι με μικρές δόσεις, ενώ ζητάμε και το πρόγραμμα «Συνεργασία», να συμβάλει περισσότερο στην επιδότηση της εργασίας.».

Από την πλευρά του ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ν. Ηρακλείου και αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Χάρης Μαμουλάκης, τόνισε: «Ξεκίνησα σήμερα ένα οδοιπορικό συμβολικών αλλά και ουσιαστικών συναντήσεων με εφαλτήριο το Επιμελητήριο Ηρακλείου, σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία για τη χώρα. Θεώρησα σημαντικό η έναρξη να γίνει από εδώ, από το Ηράκλειο, ενώ θα ακολουθήσουν πολλές συναντήσεις σε τοπικό αλλά και κεντρικό επίπεδο, με όλους τους παραγωγικούς φορείς. Με τον τρόπο αυτό, αφουγκραζόμαστε τα προβλήματα σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή για τη χώρα, με την κρίση να επεκτείνεται, την ανεργία να αυξάνεται, την ύφεση να βαθαίνει και τον εμπορικό κόσμο, την ίδια την κοινωνία, να προσπαθεί να ανταποκριθεί και να αντισταθεί σε αυτό που είναι μπροστά μας: Στο οικονομικό κραχ που απειλεί τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και το οποίο σε συνδυασμό με την εκτίναξη της ανεργίας, δρομολογεί απρόβλεπτες κοινωνικές εξελίξεις.

Θεωρούμε πολύ σημαντική αυτή τη ζύμωση, την ώσμωση με τους φορείς, έτσι ώστε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε λύσεις, να συνεχίσουμε έναν θετικό αντιπολιτευτικό λόγο με κριτική αλλά και προτάσεις. Γιατί αυτό είναι το διακύβευμα για εμάς, ειδικά τη στιγμή που η Κυβέρνηση της ΝΔ δείχνει μια δειλία στο να λάβει ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης αυτής της ύφεσης. Μέτρα εμπροσθοβαρή, όπως έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτοντας τεκμηριωμένες προτάσεις, με στόχο την ενίσχυση των εργαζόμενων, των επιχειρήσεων, της κοινωνίας».

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ