Συνεχίζεται ο νοσοκομειακός "εμφύλιος" στο Λασίθι: Παραιτήθηκε η αναπλ. διοικήτρια του νοσοκομείου Σητείας

Newsroom
Newsroom

Με αφορμή την προκήρυξη θέσεων αναισθησιολόγων στα νοσοκομεία Σητείας και Ιεράπετρας - Τι δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

Διαστάσεις παίρνει ο νοσοκομειακός "εμφύλιος" που έχει ξεσπάσει στο Λασίθι με αφορμή την επίμαχη προκήρυξη θέσεων αναισθησιολόγων στα νοσοκομεία Σητείας και Ιεράπετρας.

Η τελευταία εξέλιξη στην υπόθεση αφορά στην παραίτηση της αναπληρώτριας Διοικήτριας του νοσοκομείου Σητείας Μαρίας Δαρατσιανού. Όπως αναφέρει η "Ανατολή" η παραίτηση ήρθε μετά τις πιέσεις που δέχθηκε η ίδια με τη νέα τροποποίηση της απόφασης για την προκήρυξη των θέσεων των Αναισθησιολόγων.

Όπως έχει ήδη γράψει το Cretalive, για τρίτη φορά μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, και υπό το βάρος των σφοδρών αντιδράσεων (ακόμα και παραιτήσεων) που είχε προκαλέσει στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, η δεύτερη σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου -των διασυνδεδεμένων νοσοκομείων του Λασιθίου- το ίδιο Συμβούλιο (με διαφορετική σύνθεση) τροποποίησε εκ νέου την απόφασή του.

Σύμφωνα με τα νεότερα δεδομένα, η προκήρυξη θέσεων αναισθησιολόγου σε Ιεράπετρα και Σητεία αφορά στον βαθμό του Επιμελητή Α και όχι του Διευθυντή ( όπως δηλαδή προέβλεπε η προηγούμενη)! 

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού θα πρέπει να σημειωθεί πως η παραιτηθείσα αναπληρώτρια διοικήτρια του Νοσοκομείου Σητείας είχε μειοψηφίσει.

Θα πρέπει ακόμη να σημειωθεί πως η χθεσινή απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου των διασυνδεδεμένων νοσοκομείων του Λασιθίου προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις (Δείτε ΕΔΩ) από την πλευρά του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο Ιεράπετρας αλλά και από τον σύλλογο φίλων του νοσηλευτικού ιδρύματος. 

Για το ζήτημα ρωτήθηκε στη διάρκεια της προσυγκέντρωσης στο παγκρήτιο συλλαλητήριο για τη δημόσια υγεία και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου Γιώργος Μανουσάκης ο οποίος δήλωσε:

"Η κυβέρνηση κάνει κοινωνικό αυτοματισμό στο Λασίθι. Το επόμενο συλλαλητήριο θα είναι πανλασιθιώτικο. Όλοι μαζί ενωμένοι θα διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας. Μας βάζει η κυβέρνηση να φάμε τις σάρκες μας αλλά εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα και  θα νικήσουμε". 

Διαβάστε επίσης:

Νοσοκομειακός "εμφύλιος" στο Λασίθι με φόντο μια προκήρυξη που αλλάζει ανά... εβδομάδα!

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Λασίθι

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ