Συνεχίζονται οι έλεγχοι για κορωνοϊό στον Άγιο Νικόλαο

Συνεχίζονται οι έλεγχοι για κορωνοϊό στον Άγιο Νικόλαο

Σύμφωνα με πληροφορίες από τους προχθεσινούς ελέγχους σε μαθητές και εκπαιδευτικούς δεν εντοπίστηκαν θετικά δείγματα - Κλιμάκια του ΕΟΔΥ στην περιοχή σήμερα για drive through test

Συνεχίζονται σήμερα, για τρίτη ημέρα οι μαζικοί έλεγχοι για κορωνοιό στον Άγιο Νικόλαο, μετά τα μαζικά κρούσματα που εντοπίστηκαν και έβαλαν το νομό σε "κόκκινη ζώνη" στον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας.

Χθες, όπως έγραψε το cretalive, ελέγχθηκαν με μοριακό τεστ 98 μαθητές τμημάτων δημοτικών και νηπιαγωγείων, όπου εντοπίστηκαν τις προηγούμενές μέρες θετικά κρούσματα, καθώς και 60 εκπαιδευτικοί των ίδιων μονάδων. Τα αποτελέσματα των τεστ αναμένεται να γίνουν σήμερα γνωστά, με τις πληροφορίες πάντως να αναφέρουν πως από τους ελέγχους που εγιναν την Κυριακή στην Αμμούδα δεν έχουν εντοπιστεί ήδη κάποια θετικά δείγματα.

Υπενθυμίζεται ότι την Δευτέρα ελεγχθήκαν 142 άτομα από το γενικό πληθυσμό, στο εξεταστήριο των ΚΟΜΥ όπου καθημερινά διενεργούνται τα δωρεάν rapid test μεσώ της πλατφόρμας testing. gov. gr . Από αυτά τα δείγματα βρέθηκαν 3 θετικά τα οποία εστάλησαν για μοριακό έλεγχο (pcr) προς επιβεβαίωση.

 

Σήμερα οι έλεγχοι drive through στον Άγιο Νικόλαο

Έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid test) μέσα από αυτοκίνητο (drive through) διενεργούνται σήμερα από κλιμάκια του ΕΟΔΥ.

Οι δειγματοληψίες από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, και συγκεκριμένα η Κινητή Ομάδα Υγείας Λασιθίου με την συνδρομή της Κινητής Ομάδας Υγείας Ηρακλείου,  θα διεξαχθούν στο χώρο στάθμευσης πίσω από το Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου (είσοδος από την οδό Κνωσού και έξοδος από την οδό Κωνσταντίνου Παλαιολόγου),  από τις 10:00 έως τις 14:00, όπως απεικονίζεται στον επισυναπτόμενο χάρτη.

1

 

Η προσέλευση του κοινού που επιθυμεί να υποβληθεί στο τεστ είναι ελεύθερη.

Οι ενδιαφερόμενοι, φέροντας μαζί τους ΑΜΚΑ ή Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας και αριθμό κινητού τηλεφώνου, θα εισέρχονται στο χώρο των δειγματοληψιών με τα οχήματά τους (μέχρι 2 ενήλικες πλην τέκνων), μέσα από τα οποία θα λαμβάνεται το δείγμα.

Η λήψη του δείγματος θα γίνεται ρινοφαρυγγικά και τα αποτελέσματα θα γνωστοποιούνται στους πολίτες μέσα σε λίγες ώρες.

Η δράση συνδιοργανώνεται από τον ΕΟΔΥ, την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Αγίου Νικολάου, με τη συμβολή του Τμήματος Τροχαίας Αγίου Νικολάου.

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ