Συνεργασία της Περιφέρειας με ΙΤΕ και ΕΛΜΕΠΑ για το δάκο

Συνεργασία της Περιφέρειας με ΙΤΕ και ΕΛΜΕΠΑ για το δάκο

Αιχμές από τον Στ.Αρναουτάκη αναφορικά με τους χειρισμούς για τα φάρμακα για τους ψεκασμούς

Προγραμματική σύμβαση υπεγράφη, μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης, του ΙΤΕ και τη Σχολής Γεωπονικών Σπουδών του ΕΛΜΕΠΑ, για την ελαιοκαλλιέργεια και τη δακοπροστασία με την τεχνογνωσία του επιστημονικού και ερευνητικού προσωπικού.

"Προτεραιότητα μας η γνώση και η έρευνα, για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα" - είπε ο αντιπεριφερειάρχης Μ.Χνάρης, ενώ ο πρόεδρος του ΙΤΕ Νεκτάριος Ταβερναράκης σημείωσε: "Πιστεύω ότι θα είναι μία παραγωγική συνεργασία".

Ο πρύτανης του ΕΛΜΕΠΑ, Νίκος Κατσαράκης δήλωσε: "Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του δάκου. Μπορούμε να βάλουμε κι εμείς ένα λιθαράκι".

Συμβαση

"Η συνεργασία αυτή μόνο θετικά αποτελέσματα δίνει. Θα μπορούμε επιτέλους να λύσουμε ένα σημαντικό πρόβλημα που ταλανίζει το νησί μας. Κάνουμε ο,τι μπορούμε από την πλευρά μας, αλλά και από το Υπουργείο πρέπει να δουν τι θα κάνουν" είπε ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος άφησε αιχμές για τους χειρισμούς με τα φάρμακα, τα οποία αγοράστηκαν με πόρους της Περιφέρειας αν και πρόκειται για αρμοδιότητα του Υπουργείου. Σημειώνεται ότι ο πρώτος και ο δεύτερος ψεκασμός έγιναν με περυσινά φάρμακα, ενώ ο τρίτος και ο τέταρτος με διαγωνισμό που έκανε για πρώτη φορά η Περιφέρεια

Αρναουτάκης

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ