Σύσκεψη για τα ζητήματα μεταφοράς μαθητών στην Π.Ε. Ηρακλείου

Σύσκεψη για τα ζητήματα μεταφοράς μαθητών στην Π.Ε. Ηρακλείου

Η σύσκεψη έγινε στην Περιφέρεια Κρήτης υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ν. Συριγωνάκη

Η ασφαλής και αποτελεσματική μεταφορά των μαθητών των Σχολείων, αποτελεί προτεραιότητα για όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης θα καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για τη διασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης των μαθητών. 

Τα παραπάνω αποτελούν κοινή διαπίστωση για τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη που έγινε σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης για το θέμα υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ν. Συριγωνάκη. 

Η σύσκεψη των εμπλεκομένων φορέων για το θέμα της μεταφοράς Μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, για το Ακαδημαϊκό Έτος 2020-2021, είχε στην ατζέντα τις νέες προκλήσεις, όπως η διαχείριση των πρωτόκολλων ασφαλείας COVID-19  κατά τις μεταφορές λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί από την πανδημία, η κάλυψη των μεταφορών μαθητών προνηπιακής εκπαίδευσης για πρώτη φορά, καθώς και η κάλυψη των μεταφορών μαθητών των Προτύπων Σχολείων και του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας.

Στη σύσκεψη, την οποία συγκάλεσε ο κ. Συριγωνάκης παρευρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Απασχόλησης και Νέας Γενιάς, Ευχαριστία Κουτεντάκη, η Γενική Διευθύντρια Εσωτερικής Λειτουργίας Περιφέρειας Κρλητης, Μαρία Ραπτάκη, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης, Εμμανουήλ Καρτσωνάκης, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Ηρακλείου, Εμμανουήλ Μπελαδάκης, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Ηρακλείου, Ιωάννης Καραγιαννίδης, ο Πρόεδρος των Υπεραστικών ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου, Εμμανουήλ Χαχλιούτης, ο Δ/νων Σύμβουλος των Υπεραστικών ΚΤΕΛ Ηρακλείου – Λασιθίου, Γεώργιος Χαλεπάκης, ο Πρόεδρος των Αστικών ΚΤΕΛ Ηρακλείου, Καλλέργος Βουλγαράκης, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας και της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα οποία ασχολούνται με το αντικείμενο των μαθητικών μεταφορών.

Όλοι οι συμμετέχοντες αντάλλαξαν τις απόψεις τους και συμφώνησαν να καταβάλλουν το μέγιστο των προσπαθειών τους για ένα κοινό στόχο, την ασφαλή, αποτελεσματική μεταφορά των μαθητών των προαναφερόμενων βαθμίδων και τη διασφάλιση της ισότιμης πρόσβασής τους σε αυτήν.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ