Τα αιτήματα της κατάληψης στο ΓΕΛ Ασημίου

Τα αιτήματα της κατάληψης στο ΓΕΛ Ασημίου

Τι αναφέρουν οι μαθητές

Σε ανακοίνωσή τους οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Ασημίου αναφέρουν: 

"Αξιότιμοι κύριοι/ες του Υπουργείου Παιδείας, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κρήτης και της Διελυθυνσης Εκπαίδευσης Ηρακλείου

ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΔΕΙ……ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ

 Ως εκπρόσωποι του Γενικού Λυκείου Ασημίου, επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε για το βασικό αίτημα της κατάληψης που έγινε στο σχολείο μας καθώς υπάρχει πληθώρα ελλείψεων όσον αφορά τις μη συμπληρωμένες σχολικές ώρες από τους ειδικευμένους. 

 Αναλυτικότερα, θα θέλαμε να σας εκθέσουμε τα παράπονα μας για την εξέλιξη που επικρατεί στο σχολικό περιβάλλον διότι δεν υπάρχουν καθηγητές για τα μαθήματα του ωρολογίου προγράμματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι ειδικότερα οι μαθητές της Γ’ Λυκείου δεν μπορούν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία που τους δίνεται λόγω της έλλειψης απαραίτητου προσωπικού πόσο μάλλον όταν τα παιδιά βρίσκονται στην «τελική ευθεία» της σχολικής τους αναχώρησης και επιδιώκουν την ολοκληρωτική τους εκμάθηση στα μαθήματα προσανατολισμού (πανελλαδικώς εξεταζόμενα). 

 Δυστυχώς, με την πάροδο του χρόνου η σημαντική και υποχρεωτική μάθηση του δέκτη φθείρεται. Μας στερεί ακόμα και την τυπική δυνατότητα που μας έδινε το δημόσιο σχολείο να κάνουμε δωρεάν μαθήματα που εξετάζονται στις Πανελλαδικές ακόμα και τις ξένες γλώσσες που εξετάζονται ως ειδικό μάθημα. Όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά θεωρούν τους μαθητές κόστος γι’ αυτό το λόγο γίνονται όλο και λιγότερες προσλήψεις. Στο σχολείο μας, οι σχολικές ώρες που γίνονται μέχρι σήμερα μετριόνται σε 160 περίπου ενώ οι προαπαιτούμενες αναγκαίες είναι περίπου 240 ώρες. Γίνεται διαπίστωση ότι  υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε ειδικότητες φιλόλογων αλλά και χημικού, φυσικού και ξένων γλωσσών. 

Ως αντιπρόσωποι των μαθητών, ζητάμε να δοθεί έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό έτσι ώστε να προσληφθεί ο απαραίτητος αριθμός εκπαιδευτικών που θα εξασφαλίζει την καλύτερη μόρφωση των μαθητών. Επιπρόσθετα, εντοπίζουμε ότι οι ελλείψεις των καθηγητών διαφόρων ειδικοτήτων κυριαρχεί για πολλά έτη και θα πρέπει κάποια στιγμή να λάβει τέλος το φαινόμενο αυτό.

Η μόρφωση και η εκμάθηση είναι αναγκαία για τα παιδιά γι’ αυτό αποζητούμε την άμεση επίλυση του φλέγοντος ζητήματος. Θα θέλαμε να εισακούσετε τα αιτήματά μας και να βοηθήσετε στην πραγμάτωση των ονείρων κάθε μαθητή"!

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ