Τα γιουχαϊσματα, η εκτόξευση μπουκαλιών και το «ντου» της ΕΛ.ΑΣ

Τα γιουχαϊσματα, η εκτόξευση μπουκαλιών και το «ντου» της ΕΛ.ΑΣ

Νέο βίντεο από τα επεισόδια στην πλατεία Ξενία

Νεότερες πληροφορίες έρχονται στη διάθεση του Cretalive για τα όσα εκτυλίχθηκαν μεταμεσονύκτιες ώρες του Σαββάτου στην παραλιακή λεωφόρο μεταξύ νεαρών και αστυνομικών δυνάμεων. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, στην πλατεία του Ξενία και στη γύρω περιοχή είχαν συγκεντρωθεί παρέες-παρέες νεαρών που συζητούσαν, έπιναν τα ποτά και τις μπίρες τους. Οι πληροφορίες μιλούν για 500-600 άτομα.

Στην ΕΛ.ΑΣ δόθηκε αρχικώς μία πληροφορία ότι περίπου 30 άτομα είχαν συγκεντρωθεί στο Λιμενικό Περίπτερο (πρόσφατα είχε ευπρεπίσει τον χώρο ο ΟΛΗ) και μεταξύ άλλων έκαναν γκράφιτι. Πρόθεση της ΕΛ.ΑΣ, όπως αναφέρεται, ήταν να απομακρύνει τους 30 νεαρούς από το Λιμενικό Περίπτερο, όμως όταν οι δυνάμεις κατέφθασαν στην παραλιακή, βρέθηκαν προ εκπλήξεως. Στο Ξενία και πέριξ της πλατείας ήταν συγκεντρωμένοι εκατοντάδες πολίτες, κυρίως νεαροί.

Αστυνομική πηγή ανέφερε στο Cretalive ότι παρά το γεγονός ότι υπήρχε τόσο πλήθος, δόθηκε εντολή στις δυνάμεις να κινηθούν επί του πλακόστρωτου της πλατείας και αυτό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

Υποστηρίζεται ότι πέραν από τα γιουχαϊσματα, εκτοξεύτηκαν προς το μέρος των αστυνομικών δυνάμεων κάποια μπουκάλια. Αυτό αποτέλεσε αφορμή για το πρώτο «ντου», όπως περιγράφεται. Οι περισσότεροι από τους συγκεντρωμένους έφυγαν, κάποιοι άρχισαν να τρέχουν στα στενά, έπεσαν και βομβίδες κρότου-λάμψης.

Ωστόσο στην πλατεία παρέμειναν περί τα 150 άτομα, τα οποία αντέδρασαν και πιο έντονα στην παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων, διαμαρτυρόμενα για την επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. Αστυνομικός περιέγραψε ότι στη φάση εκείνη εκτοξεύτηκαν και τα περισσότερα μπουκάλια προς την πλευρά των ένστολων που «απάντησαν» με δεύτερο «ντου».

 

Δείτε επίσης:

Ένταση, τραυματισμοί και κυνηγητό στα στενά, τη νύχτα του Σαββάτου

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ