Τι λέει ο Έλληνας αστυνομικός για την εμπλοκή του στην φιέστα Γερμανών αλεξιπτωτιστών στην Κρήτη

Τι λέει ο Έλληνας αστυνομικός για την εμπλοκή του στην φιέστα Γερμανών αλεξιπτωτιστών στην Κρήτη

Ο ένας εκ των τριών Ελλήνων με δημόσια δήλωσή του ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε για την συγκεκριμένη δράση και μόλις το έμαθε παραιτήθηκε από το ΔΣ της οργάνωσης

Οι «Ευρωπαίοι αλεξιπτωτιστές» μετά τις μεγάλες αντιδράσεις εξαφάνισαν την αφίσα τους που καλούσε σε τιμητική εκδήλωση για τους Γερμανούς αλεξιπτωτιστές της Κρήτης.

Ιδιαίτερη εντύπωση είχε προκαλέσει ότι σαν μέλη αυτής της οργάνωσης εμφανίζονταν και τρεις Έλληνες, ο ένας εκ των οποίων αστυνομικός στο ΑΤ Ραφήνας. Ο Καζάς Παρασκευάς με επιστολή του δηλώνει ότι ήταν μέλος του ΔΣ της συγκεκριμένης οργάνωσης, ωστόσο αγνοούσε τη συγκεκριμένη «εκδήλωση», και μόλις την πληροφορήθηκε έσπευσε να παραιτηθεί.

Η δήλωση του αστυνομικού

«Αρχικώς, ως πρώην καταδρομέας και νυν αλεξιπτωτιστής είμαι μέλος σε λέσχες Ελληνικές και ξένες. Όσον αφορά το εξωτερικό, ήμουν μέχρι πρότινος στο Δ.Σ. των “Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών”, η οποία είναι διεθνής Ένωση στελεχωμένη από μέλη κυρίως των Ειδικών Δυνάμεων διαφόρων Κρατών υπαγόμενη στο ΝΑΤΟ, η οποία δραστηριοποιείται μόνο με το αντικείμενο της και μηδέποτε δραστηριοποιήθη σε θέματα αλλότρια του σκοπού της.

Το πρωί της 13-4-2021 ενημερώθηκα για το όλο θέμα των αναγραφόμενων επί της αφίσας για την επέτειο της Μάχης της Κρήτης. Αμέσως καταδίκασα δημοσίως τα αναγραφόμενα και ο,τιδήποτε άλλο προσβάλλει την μνήμη των προγόνων μας οι οποίοι πολέμησαν τους κατακτητές για την ελευθερία της Πατρίδος μας, τα οποία σημειωτέον δεν δημοσιοποιήθηκαν από κανένα ΜΜΕ παρά την επικοινωνία μου μ’αυτά.

Ο σχεδιασμός της αφίσας έγινε εν αγνοία μου στο εξωτερικό, ουδεμία σχέση έχω με αυτήν, αδυνατώ εκ των πραγμάτων να γνωρίζω οποιαδήποτε άλλη πρωτοβουλία έτερων μελών στο εξωτερικό και ουδέποτε ως μέλος του Δ.Σ. συμμετείχα ή συμφώνησα για αυτήν. Επικοινώνησα στο εξωτερικό και ζήτησα να αποσυρθεί η εν λόγω αφίσα διότι μας προσέβαλλε ως Έλληνες, γνωστοποίησα την αντίθεσή μου και παραιτήθηκα παραχρήμα από το Δ.Σ. για λόγους ευθιξίας.

Τέλος, όσον αφορά συγκεκριμένες εφημερίδες οι οποίες με συκοφάντησαν, επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου. Αξιώνω από τα ΜΜΕ όπως αποκατασταθεί η πραγματική αλήθεια βάσει της παρούσης επιστολής μου».

1

Υπενθυμίζουμε ότι η ναζιστική φιέστα που σκοπό είχε να πραγματοποιηθεί στην Κρήτη που πλήρωσε βαρύ φόρο αίματος τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο είχε το εξής πλαίσιο: «Ας τιμήσουμε τους πεσόντες αδελφούς μας οι οποίοι επιτυχώς έφεραν εις πέρας την πρώτη στρατηγική αεραπόβαση της Ιστορίας, καθώς συμπληρώνονται ακριβώς 80 χρόνια από τη στιγμή που οι επίλεκτοι του Γ’ Ράιχ πήδηξαν και κατέλαβαν το νησί της Κρήτης. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την αξία τους».

Η αφίσα της «εκδήλωσης» εξαφανίστηκε από το διαδίκτυο μετά τον σάλο που προκλήθηκε.

 

Δείτε επίσης:

Παρά την ακύρωση της προκλητικής εκδήλωσης ο "θόρυβος" συνεχίζεται

Οργή και αντιδράσεις έκοψαν την προκλητική εκδήλωση

Ακύρωσαν την επίμαχη εκδήλωση μετά τις αντιδράσεις

Μετά τις αντιδράσεις "κατέβασαν" την αφίσα

Οργή για την προκλητική πρόθεση "εορτασμού" της γερμανικής εισβολής στην Κρήτη

Θα... γιορτάσουν στην Κρήτη την εισβολή των Γερμανών αλεξιπτωτιστών!

Στη Βουλή η προκλητική εορταστική εκδήλωση των Γερμανών

Αντιδρά ο Δήμαρχος Πλατανιά, για το προπαγανδιστικό υλικό "δράσεων μνήμης" Ευρωπαίων αλεξιπτωτιστών

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 

Πηγή: in.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ