Τυφλό γατάκι σώθηκε χάρη στην ευαισθησία και την επιμονή πολιτών

Newsroom
Newsroom

Για τρεις μέρες είχε εγκλωβιστεί σε στύλο της ΔΕΗ - Χρειάστηκαν αλλεπάλληλα τηλεφώνημα και γραπτή διαμαρτυρία για να κινητοποιηθούν οι υπεύθυνοι

Για τρεις ολόκληρες μέρες ένα τυφλό γατάκι είχε εγκλωβιστεί σε στύλο της ΔΕΗ σε περιοχή του Δήμου Μαλεβιζίου. Λόγω του προβλήματος όρασης δεν μπορούσε εύκολα να προσανατολιστεί και βρισκόταν σε κατάσταση στρες. Την αγωνία του αντιλήφθηκαν ευαισθητοποιημένοι πολίτες, οι οποίοι προσπάθησαν να το βοηθήσουν. Πλην όμως, το σημείο όπου είχε εγκλωβιστεί δεν άφηνε πολλά περιθώρια για την οποιαδήποτε παρέμβαση χωρίς να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.

Αναγνώστες του Cretalive, που έζησαν την περιπέτεια της τυφλής γάτας, επισήμαναν ότι αρχικά ήρθαν σε επαφή με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηρακλείου. Όπως λένε οι ίδιοι "η συνεργασία και η επικοινωνία με τους πυροσβέστες ήταν άψογη", αφού συμμερίζονταν την ευαισθησία και την αγωνία των πολιτών για το εγκλωβισμένο γατί. Ωστόσο, ο μοναδικός τρόπος για να υπάρξει μια επιχείρηση σωτηρίας για το αιλουροειδές ήταν να συνεργαστεί η ΔΕΗ, διακόπτοντας ενδεχομένως την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος για λίγα λεπτά, ή αναλαμβάνοντας δικό της προσωπικό να συνδράμει στη σωτηρία της γάτας.

Όλο το απόγευμα της Πέμπτης οι πολίτες προσπαθούσαν αλλεπάλληλα να επικοινωνήσουν με κάποιον υπεύθυνο στη ΔΕΗ, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Οι προσπάθειες συνεχίστηκαν το πρωί της Παρασκευής και αφού είχε προηγηθεί έγγραφη διαμαρτυρία των πολιτών. Εν τέλει, υπήρξε δίαυλος επικοινωνίας με διευθυντικό στέλεχος που δεσμεύτηκε ότι το θέμα θα διευθετηθεί. Πράγματι, ξεκίνησε επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό της γάτας και όπως μας ενημέρωσαν οι αναγνώστες μας, ολοκληρώθηκε λίγη ώρα αργότερα. Μολονότι το ζώο, τρομοκρατήθηκε λόγω της εξάντλησης που είχε βιώσει για τρεις ολόκληρες μέρες και έπεσε από τον στύλο της ΔΕΗ, τελικά διασώθηκε με ένα ελαφρύ τραύμα στο πρόσωπο.

Οι αναγνώστες μας αναφέρουν πιο συγκεκριμένα: "Οι υπεύθυνοι της ΔΕΗ ήρθαν το πρωί της Παρασκευής. Ανέβηκαν στον στύλο, όμως το γατάκι τρόμαξε και έπεσε. Ευτυχώς, τουλάχιστον τραυματίστηκε ελαφρά στο πρόσωπο".

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ