Ξεχείλισαν όλα τα ρέματα στη Χερσόνησο: Δεν έχει περάσει ο κίνδυνος λέει ο Γ. Σέγκος

Ξεχείλισαν όλα τα ρέματα στη Χερσόνησο: Δεν έχει περάσει ο κίνδυνος λέει ο Γ. Σέγκος

Εκτεταμένες οι καταστροφές - Απροσπέλαστοι οι δρόμοι - Δεκάδες αυτοκίνητα κατέληξαν στη θάλασσα

Στο έλεος της σφοδρής κακοκαιρίας για τρίτη συνεχή φορά μέσα σε ένα 20ήμερο βρίσκεται η ευρύτερη περιοχή της Χερσονήσου, καθώς οι καταρρακτώδεις βροχές που πέφτουν από τη νύχτα προκάλεσαν έντονα πλημμυρικά φαινόμενα και εκτεταμένες καταστροφές.

Ανάληψη Χερσονήσου

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Χερσονήσου Γιάννη Σέγκο οι περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο αυτή τη φορά είναι η Ανάληψη, οι Γούρνες και η Σταλίδα, ενώ όπως τόνισε χαρακτηριστικά "ο κίνδυνος δεν έχει περάσει ακόμη".

Ακούστε τα όσα είπε ο κ. Σέγκος στο Livetalks
 

Παραλία Ανάληψης

Δεκάδες αυτοκίνητα στις Γούρνες, τις Γούβες και την Ανάληψη παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά των χειμάρρων που έχουν καλύψει τα πάντα, δρόμους, χωράφια και αυλές σπιτιών, και κατέληξαν στη θάλασσα, ενώ άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, μαζί με συνεργεία του δήμου επιχειρούν σε διάφορα σημεία για τον απεγκλωβισμό οδηγών και κατοίκων.

Ανάληψη Χερσονήσου

Σύμφωνα με τον Συντονιστή της Πολιτικής Προστασίας Κρήτης Μανώλη Παραβολιδάκη, μέχρι αυτή την ώρα δεν υπάρχουν ενδείξεις για αγνοούμενους, ενώ ένα από τα οχήματα που παρασύρθηκε μέχρι τη θάλασσα έχοντα αναμμένα τα alarm ελέγχθηκε και όπως διαπιστώθηκε δεν υπήρχε κάποιος επιβαίνων που να κινδύνευσε.

Φούσκωσαν όλα τα ρέματα

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Χερσονήσου έχουν φουσκώσει όλα τα ρέματα της περιοχής και η ροή τους δεν έχει σταματήσει, γεγονός που καθιστά την κατάσταση ιδιαίτερα επικίνδυνη. Οι ποταμοί "τρέχουν" ακατάπαυτα και οι δρόμοι είναι αδιάβατοι και απροσπέλαστοι παντού, σε όλες τις περιοχές που έχουν πληγεί.

Παράλληλα κατολισθήσεις έχουν σημειωθεί στο οδικό δίκτυο της Επισκοπής, με αποτέλεσμα να συστήνεται η αποφυγή μετακινήσεων.

Στη διάθεση του Δήμου Χερσονήσου έχουν τεθεί μηχανήματα της Περιφέρειας Κρήτης ενώ στις πληγείσες περιοχές έχει μεταβεί και ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης.

Ο δήμαρχος Χερσονήσου έχε ήδη επικοινωνήσει με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο ζητώντας τη συνδρομή της Πολιτείας, ενώ αναμένεται να επικοινωνήσει και με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά για τις απαιτούμενες ενέργειες διαχείρισης της κρίσης που έχει προκύψει.

Υπενθυμίζεται πως τα σχολεία στις πληγείσες περιοχές του Δήμου Χερσονήσου παραμένουν κλειστά προκειμένου να μην κινδυνεύσουν οι μαθητές και οι γονείς τους.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ