Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί ηλικιωμένων στο Γηροκομείο Χανίων

Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί ηλικιωμένων στο Γηροκομείο Χανίων

Η πρώτη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊού χορηγήθηκε και στους εργαζόμενους στη δομή

Η πρώτη δόση του εμβολίου κατά της πανδημίας του κορωνοϊού χορηγήθηκε στους ωφελούμενους ηλικιωμένους και το προσωπικό του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων, το μεσημέρι της Πέμπτης, 21/01/2021.

Κλιμάκιο των Κινητών Ομάδων Υγείας (Κ.ΟΜ.Υ.) Χανίων, αλλά και απεσταλμένοι του ΕΟΔΥ από την Αθήνα, βρέθηκαν στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του Δημοτικού Γηροκομείου για τον εμβολιασμό όπου πραγματοποίησαν τη χορήγηση του εμβολίου στο σύνολο των φιλοξενουμένων και του προσωπικού της δομής.

Γηροκομείο Χανιά

Στο σημείο βρέθηκε ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Γιώργος Φραγκιαδάκης, όπου μαζί με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Δημοτικού Γηροκομείου, Γιάννη Σημαντηράκη και τον Επόπτη των ΚΟΜΥ Χανίων, Στέφανο Ντουκάκη επιθεώρησαν την ομαλή τήρηση της διαδικασίας. 

Γηροκομείο Χανιά

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χανίων, τόνισε πως “είναι αναγκαίο να ολοκληρωθεί η διαδικασία στο σύνολο των ατόμων που βρίσκονται στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων, ώστε να νιώσουν και οι ίδιοι ασφαλείς αλλά και να θωρακιστεί η δομή από τον αόρατο κίνδυνο. Με τις διαβεβαιώσεις των επιστημόνων οι ηλικιωμένοι θα αποκτήσουν ανοσία που θα υπερβαίνει τα 90-95%”. Ο Πρόεδρος του Δ.Σ., Γιάννης Σημαντηράκης, ο οποίος ήταν ανάμεσα σε εκείνους που εμβολιάστηκαν, τόνισε ότι ο χώρος των εμβολιασμών έχει απομονωθεί, έχουν μπει ειδικά κρεβάτια νοσηλείας σε περίπτωση ανάγκης και έχει γίνει επιπλέον απολύμανση στο εσωτερικό της δομής. 

Γηροκομείο Χανιά

Ο πρώτος που εμβολιάστηκε ήταν ο κ. Αντώνης, 106 ετών, φιλοξενούμενος της δομής ο οποίος με χαμόγελο και αισιοδοξία, έδωσε το καλό παράδειγμα.

Γηροκομείο Χανιά

Η δεύτερη δόση του εμβολίου θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ΕΟΔΥ.

Γηροκομείο Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ