Υποβολή πρότασης για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου Αμαρίου

Newsroom
Newsroom

Η πρόταση αφορά σε προϋπολογισμό 210.000 ευρώ και υποβλήθηκε στην ανοικτή πρόσκληση του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στην υποβολή πρότασης για την προμήθεια νέων εφαρμογών και τεχνολογικών μέσων με σκοπό τη βελτίωση της διαχείρισης και της λειτουργικότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες, προχώρησε ο Δήμος Αμαρίου. Η πρόταση αφορά σε προϋπολογισμό 210.000 ευρώ και υποβλήθηκε στην ανοικτή πρόσκληση του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η πράξη περιλαμβάνει δράσεις όπως: «Οργάνωση Γραφείου Κίνησης και Διαχείριση Δημοτικού στόλου οχημάτων. Ψηφιακή Πλατφόρμα διαχείρισης ευπαθών ομάδων. Σύστημα διαχείρισης δημοτικών κοιμητηρίων και ψηφιοποιήση φακέλων. Σύστημα ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων και ψηφιακών υπογραφών. Σύστημα Διαβούλευσης Προϋπολογισμού και Τεχνικού Προγράμματος. Ηλεκτρονικό Σύστημα Διαβούλευσης Κανονιστικών Αποφάσεων. Ηλεκτρονική Τιμολόγηση».

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αμαρίου Παντελή Μουρτζανό, οι προτεινόμενες δράσεις αποσκοπούν στην ενίσχυση της ταυτότητας του Δήμου Αμαρίου, ως «έξυπνου», λειτουργικού και φιλικού προς τους δημότες, με την εν λόγω πρόταση να κινείται σε δύο βασικές κατευθύνσεις. «Αφενός στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών με σκοπό την παροχή πιο αποδοτικών, καινοτόμων και υψηλής ποιότητας υπηρεσιών, αφετέρου στη δημιουργία ενός σύγχρονου εργασιακού περιβάλλοντος με σκοπό την ενίσχυση της αποδοτικότητας της εσωτερικής δομής, υλικής και άυλης, καθώς και τη βελτίωση της λειτουργικότητας των υπαλλήλων».

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ρέθυμνο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ