Υπογραφές για την οδική ασφάλεια στο επαρχιακό δίκτυο της Κρήτης

Υπογραφές για την οδική ασφάλεια στο επαρχιακό δίκτυο της Κρήτης

Το έργο αφορά σε παρεμβάσεις σε 452 σημεία σε όλο το νησί

Ρεπορτάζ Αντώνης Παντινάκης

"Έπεσαν" οι υπογραφές για το μεγαλύτερο έργο αυτής της Προγραμματικης Περιόδου, στην Κρήτη, όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, στη διάρκεια της διαδικασίας στη Περιφέρεια

Η παρέμβαση αφοσρά στο επαρχιακό δίκτυο της Κρήτης και προβλέπει χρηματοδότηση σχεδόν 35 εκατομμ. ευρώ για την οδική ασφάλεια σε 452 σημεία. 

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτακης ανέφερε:

"Το έργο είναι ιδιαίτερα σημαντικό γιατί θα μας δώσει τη δυνατότητα να έχουμε ένα βελτιωμένο επαρχιακό δίκτυο. Παράλληλα προετοιμαζουμε μια νέα γενιά έργων σε όλο το επαρχιακό δίκτυο. Αν υπολογίσουμε και τα έργα που προετοιμαζονται, δημοπρατουνται και υλοποιούνται για τον ΒΟΑΚ, θεωρώ ότι μέσα στα επόμενα δύο με τρία χρόνια θα έχουμε ένα πολύ βελτιωμένο οδικό δίκτυο σε όλη την Κρήτη"

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Περιφερειαρχη το έργο μπορεί να ξεκινήσει μέχρι τον Μάιο, ενώ μπορούν να ξεκινήσουν να δουλεύουν και οι τέσσερις εργολαβίες ανά Περιφερειακή Ενότητα.

" Είναι ένα δύσκολο έργο, όμως με την επίβλεψη των Υπηρεσιών θεωρούμε ότι θα έχουμε ένα άριστο αποτέλεσμα" υπογράμμισε ο κ. Αρναουτάκης. 

 

Ανάδοχος του έργου είναι η εργοληπτικής εταιρεία P&C DEVELOPMENT S.A. 

Παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής πολιτικής Λάμπρος Βαμβακάς, η Αν. Προϊσταμένη Συγκοινωνιακών Έργων της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Κρήτης Τζούλια Μπαρτολότσι, και ο εκπρόσωπος της κατασκευαστικής εταιρείας θεόφιλος Αβραμάκης.

Αντικείμενο του έργου είναι η υλοποίηση επεμβάσεων μικρής και σε εξαιρετικές περιπτώσεις μεσαίας κλίμακας σε μέγεθος και κόστος, οι οποίες είναι υλοποιήσιμες σε σύντομο χρονικό διάστημα, έχουν άμεσα αποτελέσματα στο επίπεδο της παρεχόμενης οδικής ασφάλειας και εφαρμόζονται σε 452 θέσεις Μειωμένης Οδικής Ασφάλειας (ΜΟΑ).
Στην Π.Ε. Χανίων η παρέμβαση θα γίνει σε 119 σημεία και έχει προϋπολογισμό 9.743.918 εκ. ευρώ. Στην Π.Ε. Ρεθύμνου υπάρχουν 106 σημεία παρέμβασης και ο προϋπολογισμός είναι 8.715.815 εκ. ευρώ, στην Π.Ε. Ηρακλείου γίνεται παρέμβαση σε 119 σημεία με προϋπολογισμό εργασιών 8.363.438 και στην Π.Ε. Λασιθίου γίνονται παρεμβάσεις σε 108 σημεία με προϋπολογισμό έργου 7.676.827 εκ. ευρώ. Συνολικά για όλη την Κρήτη η παρέμβαση γίνεται σε 452 σημεία με προϋπολογισμό 34,5 εκ. ευρώ.     

 

οδική ασφάλεια

οδική ασφάλεια

 

 

 

οδική ασφάλεια

οδική ασφάλεια

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ